Svinjski kotleti s aromatičnim mrvicama

Način pripreme:

  1. Premažite svinjetinu s 2 žlice maslinovog ulja sa svih strana, začinite solju i paprom.
  2. Popržite u jako zagrijanoj tavi s obje strane dok se ne oblikuje zlatna korica. Zatim, prebacite u plitki teflonski pladanj.
  3. Za mrvice, stavite ribani parmezan, natrgani kruh, senf, peršin, češnjak, preostalo maslinovo ulje u posudu blendera. Začinite solju i paprom. Blendajte dok ne nastanu mrvice. Prekrijte kotlete tim mrvicama.
  4. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 8 - 10 minuta. Vrijeme pečenja ovisi o debljini kotleta.
  5. Za prilog, ogulite mrkve i prepolovite ih po dužini. Ako su mrkve deblje, prerežite ih na četvrtine. Stavite u tavu za prženje na zagrijani maslac. Kad malo omekšaju, dodajte nasjeckani češnjak, sol, papar i muškatni oraščić. Miješajte i kratko pecite. Ulijte 150 ml vode, prekrijte poklopcem i kuhajte na slaboj vatri 10 minuta. Maknite poklopac i posipajte sjeckanim peršinom.
  6. Poslužite kotlete s mrkvama.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak.

Sastojci

  • 4 debela svinjska kotleta
  • 3 kriške bijelog kruha
  • 1 grančica ružmarina
  • 2 grančice peršina
  • 1 žličica zrnatog senfa
  • 50 g Parmezana
  • 1 češanj češnjaka
  • 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • Soli i papra
  • Za prilog:
  • 2 vezice mrkve
  • 50 g maslaca
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 2 grančice peršina
  • Soli i papra prema ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve