Bulgur s povrćem i halumi sirom

Bulgur s povrćem i halumi sirom

Opis

Priprema:

 

1. Skuhati bulgur u zasoljenoj vodi. Ocijediti i ostaviti sa strane da se ohladi.

2. Narezati patlidžan na kockice, posoliti i ostaviti sa strane oko 20 minuta da ispusti gorčinu. Oprati, ocijediti i ispržiti patlidžan na 40 ml maslinovog ulja.

3. Narezati luk na kriške i ispržiti ga na preostalom maslinovom ulju na srednjoj vatri s malo soli. Luk treba biti blago karameliziran.

4. Narezati masline na krugove i prepoloviti cherry rajčice.

5. U posudi pomiješati orahe i maslinovo ulje, ubaciti natrgani peršin i začiniti ljutim čilijem, samardalom i malo soli. Blendati smjesu u blenderu.

7. U velikoj posudi pomiješati bulgur, luk, patlidžan, rajčice i masline.

8.  Začiniti pestom i promiješati.

9. Narezati halumi sir na kriške i ispeći ga na roštilj tavi s obje strane dok ne postane zlatne boje.

10. Servirati bulgur sa salatom i pečenim sirom.

Sastojci

Sastojci

  • 100 g bulgura
  • 200 g sira halumi
  • 200 g cherry rajčica
  • 2 crvena luka
  • 1 mali patlidžan
  • 50 g kalamata maslina
  • 50 ml maslinovog ulja

Za pesto s peršinom:

  • 1 vezica peršina
  • 20 g oraha
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1/2 čajne žličice samardale
  • 1/4 čajne žličice čili pahuljica
  • soli po ukusu

Povezani recepti