Opis
- Operite luk i složite ga na papir za pečenje. Pokapajte s oko 30 ml ulja i posolite. Pecite na 200 stupnjeva 30 - 40 minuta. Ogulite ga i krupno nasjeckajte.
- Sameljite kruh sa češnjakom, origanom i oko 30 ml ulja. Prebacite mrvice na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 8 - 10 minuta.
- Narežite rajčicu na šnite. Sitno nasjeckajte peršin.
- Pomiješajte luk, rajčicu i peršin u posudi. Začinite solju i preostalim uljem.
- Narežite sir i prepržite na suhoj tavi s obje strane dok ne poprimi zlatnu boju. Poslužite salatu sa sirom i začinjenim mrvicama.
* Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, pecite na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 800 g rajčice
- 4 luka
- 200 g Halloumi sira
- 200 g kiselog kruha
- 1 svežanj peršina
- 1 češanj češnjaka
- 1/4 žličice origana
- 90 ml ulja
- Sol