Salata od rajčice s pečenim lukom i Halloumi sirom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 800 g rajčice
- 4 luka
- 200 g Halloumi sira
- 200 g kiselog kruha
- 1 svežanj peršina
- 1 češanj češnjaka
- 1/4 žličice origana
- 90 ml ulja
- Sol
Priprema
- 1. Operite luk i složite ga na papir za pečenje. Pokapajte s oko 30 ml ulja i posolite. Pecite na 200 stupnjeva 30 - 40 minuta. Ogulite ga i krupno nasjeckajte.
- 2. Sameljite kruh sa češnjakom, origanom i oko 30 ml ulja. Prebacite mrvice na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 8 - 10 minuta.
- 3. Narežite rajčicu na šnite. Sitno nasjeckajte peršin.
- 4. Pomiješajte luk, rajčicu i peršin u posudi. Začinite solju i preostalim uljem.
- 5. Narežite sir i prepržite na suhoj tavi s obje strane dok ne poprimi zlatnu boju. Poslužite salatu sa sirom i začinjenim mrvicama.
- * Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, pecite na 200 stupnjeva.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica
Recepti Silvia Colloca
Dvije salate s tjesteninom
Recepti Nadiya Hussain
Tabbouleh od nara i peršina
Recepti Nico Reynolds
Salata od bijelog graha s mladim lukom sa žara
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Šarena salata od pira, brokule i paprika s halloumijem
Recepti Lora i Stoyan
Salata od dimljene pastrve i sira
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže