Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 800 g rajčice
  • 4 luka
  • 200 g Halloumi sira
  • 200 g kiselog kruha
  • 1 svežanj peršina
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/4 žličice origana
  • 90 ml ulja
  • Sol

Priprema

  • 1. Operite luk i složite ga na papir za pečenje. Pokapajte s oko 30 ml ulja i posolite. Pecite na 200 stupnjeva 30 - 40 minuta. Ogulite ga i krupno nasjeckajte.
  • 2. Sameljite kruh sa češnjakom, origanom i oko 30 ml ulja. Prebacite mrvice na papir za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 8 - 10 minuta.
  • 3. Narežite rajčicu na šnite. Sitno nasjeckajte peršin.
  • 4. Pomiješajte luk, rajčicu i peršin u posudi. Začinite solju i preostalim uljem.
  • 5. Narežite sir i prepržite na suhoj tavi s obje strane dok ne poprimi zlatnu boju. Poslužite salatu sa sirom i začinjenim mrvicama.
  • * Temperatura pečenja odnosi se na ventilatorske pećnice. U slučaju da koristite običnu pećnicu ili je ventilator isključen, pecite na 200 stupnjeva.

Povezani recepti

Vidi sve