Pita od piletine i brokule

Pita od piletine i brokule
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Četvrtak 9 Travanj u 16:30 | Petak 10 Travanj u 00:05

Opis

Način pripreme:

  1. Ako koristite cijelo pile odvojite filete i sačuvajte preostalo meso za druga jela. nasjeckajte češnjak i listove timijana. Narežite meso na velike kockice i brokulu razlomite na cvjetove.
  2. Ispržite meso na vrućem maslinovom ulju i kad posmeđi sa svih strana, dodajte lišće timijana, češnjak i soli po ukusu. Dodajte brokulu, 100 ml vode i prekrijte poklopcem. Kuhajte 3 - 4 minute i skinite poklopac.
  3. Dodajte vrhnje i ribani Pecorino sir te promiješajte. Maknite s vatre i premjestite u keramičku posudu za pečenje.

4.Premažite lisnato tijesto otopljenim maslacem, posložite ih jedne na druge i narežite na trake debljine 1 - 2 cm. Stavite trake na smjesu piletine od sredine prema van. Možete posipati s još Pecorino sira i listovima timijana.

  1. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva 15 minuta.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak

Sastojci

  • 500 g pilećeg filea
  • 5 listova lisnatog tijesta
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 50 g Pecorino sira
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 grančice timijana
  • 1 glavica brokule
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 80 g maslaca
  • soli po ukusu

Povezani recepti