Teletina s gljivama i vrhnjem iz tave

Teletina s gljivama i vrhnjem iz tave
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 9 Prosinac u 00:00 | Ponedjeljak 9 Prosinac u 11:30

Opis

Priprema:

1.  Očistite poriluk, češnjak i gljive. Sitno nasjeckajte poriluk i češnjak, a gljive narežite na četvrtine.

2.  Razrežite meso (bez membrane) na 4 komada slične veličine i začinite solju i paprom.

3.  Zagrijte ulje  i 20 grama maslaca u tavi od lijevanog željeza. Pecite meso 2-3 minute s obje strane. Maknite s vatre.

4.  Ostatak maslaca stavite u istu tavu i pirjajte češnjak i poriluk. 

5.  Dodajte gljive i pustite da se prži. Zatim zalijte brendijem i po želji flambirajte. 

6.  Ulijte temeljac pa dodajte senf i vrhnje. Začinite solju, paprom i sitno sjeckanim timijanom. Kuhajte dok se umak ne zgusne.

7.  Taman prije nego umak bude zgotovljen, vratite meso u tavu. Kuhajte još 2-3 minute i servirajte. 

Sastojci

Sastojci

  • 500 g telećeg bifteka
  • 250 g malih šampinjona
  • 2 poriluka (samo bijeli dio)
  • 1 češanj češnjaka
  • 80 g maslaca
  • 20 ml ulja
  • 1 žlica senfa Dijon
  • 100 ml brendija
  • 100 ml goveđeg temeljca
  • 200 ml punomasnog vrhnja
  • 4 grančice timijana
  • sol i papar po želji

Povezani recepti