Teletina s gljivama i vrhnjem iz tave
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 500 g telećeg bifteka
- 250 g malih šampinjona
- 2 poriluka (samo bijeli dio)
- 1 češanj češnjaka
- 80 g maslaca
- 20 ml ulja
- 1 žlica senfa Dijon
- 100 ml brendija
- 100 ml goveđeg temeljca
- 200 ml punomasnog vrhnja
- 4 grančice timijana
- sol i papar po želji
Priprema
- 1. Očistite poriluk, češnjak i gljive. Sitno nasjeckajte poriluk i češnjak, a gljive narežite na četvrtine.
- 2. Razrežite meso (bez membrane) na 4 komada slične veličine i začinite solju i paprom.
- 3. Zagrijte ulje i 20 grama maslaca u tavi od lijevanog željeza. Pecite meso 2-3 minute s obje strane. Maknite s vatre.
- 4. Ostatak maslaca stavite u istu tavu i pirjajte češnjak i poriluk.
- 5. Dodajte gljive i pustite da se prži. Zatim zalijte brendijem i po želji flambirajte.
- 6. Ulijte temeljac pa dodajte senf i vrhnje. Začinite solju, paprom i sitno sjeckanim timijanom. Kuhajte dok se umak ne zgusne.
- 7. Taman prije nego umak bude zgotovljen, vratite meso u tavu. Kuhajte još 2-3 minute i servirajte.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Smotuljak od kobasice i špinata
Recepti Mary Berry
Bavette od majčine dušice,krumpira i špinata
Recepti Mark Moriarty
Tacosi od odreska i chimichurrija
Recepti Justine Schofield
Ljepljiva krilca
Recepti Justine Schofield
Popiah s kozicama
Recepti Justine Schofield
Goveđi rendang
Recepti Justine Schofield
Goveđi satay
Recepti Justine Schofield
Lobak – mesne rolice s kineskom mješavinom pet začina
Recepti Nadiya Hussain
Mesna štruca
Recepti Ainsley Harriott
Janjetina s pistacijama i fetom, pire od pečene tikve i malteška salata od bijelog graha