Opis
Priprema:
1. Očistite poriluk, češnjak i gljive. Sitno nasjeckajte poriluk i češnjak, a gljive narežite na četvrtine.
2. Razrežite meso (bez membrane) na 4 komada slične veličine i začinite solju i paprom.
3. Zagrijte ulje i 20 grama maslaca u tavi od lijevanog željeza. Pecite meso 2-3 minute s obje strane. Maknite s vatre.
4. Ostatak maslaca stavite u istu tavu i pirjajte češnjak i poriluk.
5. Dodajte gljive i pustite da se prži. Zatim zalijte brendijem i po želji flambirajte.
6. Ulijte temeljac pa dodajte senf i vrhnje. Začinite solju, paprom i sitno sjeckanim timijanom. Kuhajte dok se umak ne zgusne.
7. Taman prije nego umak bude zgotovljen, vratite meso u tavu. Kuhajte još 2-3 minute i servirajte.
Sastojci
Sastojci
- 500 g telećeg bifteka
- 250 g malih šampinjona
- 2 poriluka (samo bijeli dio)
- 1 češanj češnjaka
- 80 g maslaca
- 20 ml ulja
- 1 žlica senfa Dijon
- 100 ml brendija
- 100 ml goveđeg temeljca
- 200 ml punomasnog vrhnja
- 4 grančice timijana
- sol i papar po želji