Teletina s gljivama i vrhnjem iz tave
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 500 g telećeg bifteka
- 250 g malih šampinjona
- 2 poriluka (samo bijeli dio)
- 1 češanj češnjaka
- 80 g maslaca
- 20 ml ulja
- 1 žlica senfa Dijon
- 100 ml brendija
- 100 ml goveđeg temeljca
- 200 ml punomasnog vrhnja
- 4 grančice timijana
- sol i papar po želji
Priprema
- 1. Očistite poriluk, češnjak i gljive. Sitno nasjeckajte poriluk i češnjak, a gljive narežite na četvrtine.
- 2. Razrežite meso (bez membrane) na 4 komada slične veličine i začinite solju i paprom.
- 3. Zagrijte ulje i 20 grama maslaca u tavi od lijevanog željeza. Pecite meso 2-3 minute s obje strane. Maknite s vatre.
- 4. Ostatak maslaca stavite u istu tavu i pirjajte češnjak i poriluk.
- 5. Dodajte gljive i pustite da se prži. Zatim zalijte brendijem i po želji flambirajte.
- 6. Ulijte temeljac pa dodajte senf i vrhnje. Začinite solju, paprom i sitno sjeckanim timijanom. Kuhajte dok se umak ne zgusne.
- 7. Taman prije nego umak bude zgotovljen, vratite meso u tavu. Kuhajte još 2-3 minute i servirajte.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère