Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Za burgere:
  • 900 g purećih fileta
  • 1 crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 60 g sušenih rajčica
  • 1/2 vezice bosiljka
  • 1 jaje
  • 1 žličica suhog origana
  • 1 prstohvat cimeta
  • 100 g ovčjeg sira
  • 40 ml maslinovog ulja + dodatno za premazivanje
  • sol i papar prema ukusu
  • Za umak od jogurta:
  • 250 g krem sira
  • 1 manji krastavac
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/2 vezice kopra
  • soli po ukusu
  • Za sendviče:
  • 8 kriški kruha s hrskavom koricom
  • 2 rajčice
  • 8 listova zelene salate
  • 1 crveni luk
  • origano za posipanje
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema

  • Pola količine mesa narežite na kocke i sameljite u procesoru za hranu. Preostalo meso nasjeckajte nožem. Pomiješajte zajedno.
  • Sitno nasjeckajte luk, češnjak i sušene rajčice.
  • Kako biste napravili burgere, u zdjeli pomiješajte usitnjeno meso, jaje, origano, cimet, sol, bosiljak, papar, sitno sjeckan češnjak, sušene rajčice i luk. Miješajte dok se sve ne sjedini, dodajte mrvljeni sir i ponovo promiješajte.
  • Koristite prsten kako biste od smjese napravili 8 burgera. Stavite ih u hladnjak.
  • Za umak od jogurta, naribajte krastavac, pospite sa soli i ostavite 5 minuta da miruje, zatim istisnite iz njega svu tekućinu. U zdjeli pomiješajte krem sir, sitno sjeckani kopar, češnjak, koji ste prethodno pretvorili u pastu uz prstohvat soli, te krastavac.
  • Burgere pecite u zagrijanoj tavi, koju ste premazali maslinovim ulje, pecite s obje strane dok ne budu gotovi.
  • Kriške kruha pospite maslinovim uljem i origanom, zatim ih tostirajte.
  • Kako biste složili sendvič, žlicom namažite umak od jogurta na kruh, stavite list salate, krišku rajčice, jedan pureći burger, umak od jogurta, krišku luka i poklopite još jednom kriškom kruha. Odmah poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve