Pureći burger sendvič
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Za burgere:
- 900 g purećih fileta
- 1 crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- 60 g sušenih rajčica
- 1/2 vezice bosiljka
- 1 jaje
- 1 žličica suhog origana
- 1 prstohvat cimeta
- 100 g ovčjeg sira
- 40 ml maslinovog ulja + dodatno za premazivanje
- sol i papar prema ukusu
- Za umak od jogurta:
- 250 g krem sira
- 1 manji krastavac
- 1 češanj češnjaka
- 1/2 vezice kopra
- soli po ukusu
- Za sendviče:
- 8 kriški kruha s hrskavom koricom
- 2 rajčice
- 8 listova zelene salate
- 1 crveni luk
- origano za posipanje
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema
- Pola količine mesa narežite na kocke i sameljite u procesoru za hranu. Preostalo meso nasjeckajte nožem. Pomiješajte zajedno.
- Sitno nasjeckajte luk, češnjak i sušene rajčice.
- Kako biste napravili burgere, u zdjeli pomiješajte usitnjeno meso, jaje, origano, cimet, sol, bosiljak, papar, sitno sjeckan češnjak, sušene rajčice i luk. Miješajte dok se sve ne sjedini, dodajte mrvljeni sir i ponovo promiješajte.
- Koristite prsten kako biste od smjese napravili 8 burgera. Stavite ih u hladnjak.
- Za umak od jogurta, naribajte krastavac, pospite sa soli i ostavite 5 minuta da miruje, zatim istisnite iz njega svu tekućinu. U zdjeli pomiješajte krem sir, sitno sjeckani kopar, češnjak, koji ste prethodno pretvorili u pastu uz prstohvat soli, te krastavac.
- Burgere pecite u zagrijanoj tavi, koju ste premazali maslinovim ulje, pecite s obje strane dok ne budu gotovi.
- Kriške kruha pospite maslinovim uljem i origanom, zatim ih tostirajte.
- Kako biste složili sendvič, žlicom namažite umak od jogurta na kruh, stavite list salate, krišku rajčice, jedan pureći burger, umak od jogurta, krišku luka i poklopite još jednom kriškom kruha. Odmah poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Parmezanski „sendvič“ s tučenom ricottom i parmezanskim pršutom
Recepti Curtis Stone
Sendviči od odreska s karameliziranim lukom i grojerom
Recepti Luca Ciano
Focaccia s maslinama bez glutena
Recepti Donal Skehan
Hrskavi sendvič s piletinom
Recepti Rudolph van Veen
Punjena peciva Caprese
Recepti Paul Hollywood
Tornjevi od tortilja i kukuruzne tortilje
Recepti Hazer Amani
Klupski sendvič s plodovima mora
Recepti Simon Rimmer
Falafel smotuljak od batata i slanutka
Recepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir