Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 800 g smrznutih zelenih mahuna
  • 80 g parmezana
  • 60 g maslaca
  • 2-3 kriške bijelog kruha (4 žlice krušnih mrvica)
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • soli po ukusu
  • svježa majčina dušica za posluživanje
  • korica 1 limuna
  • 1 žličica bijelog papra u zrnu
  • 1/2 žličice soli

Priprema

  • 1. Mahune odmrznite pa na 2-3 minute uronite u kipuću slanu vodu i ocijedite.
  • 2. Za papar s limunom, u mužaru zdrobite limunovu koricu, bijeli papar u zrnu i sol.
  • 3. Ocijeđene mahune istresite na pleh pa gore razbacajte grumene maslaca i rastopite ih miješanjem.
  • 4. Začinite ih paprom s limunom i češnjakom u prahu te dobro promiješajte. Pospite ih parmezanom i mrvicama te, po želji, pokapajte maslinovim uljem.
  • 5. Mahune zapecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, oko 15 minuta. Izvadite ih iz pećnice i poslužite posute nasjeckanim listićima majčine dušice.

Povezani recepti

Vidi sve