Svinjska jetra na madžarski način
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 500 g svinjskih jetara
- 1 glavica luka
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 4 češnja češnjaka
- 4 žlice paste od rajčice
- 100 g krupno sjeckane svinjske kobasice
- 50 g maslaca
- 1/2 žlice crvenog papra
- sirovi peršin za posipanje
- soli i crnog papra po ukusu
Priprema
- 1.Očistite jetra i narežite ih na trake. Kobasice narežite na ploške. Narežite luk na polumjesece, a paprike na štapiće. Češnjak nasjeckajte sitno.
- 2. Zapržite jetra na polovici maslaca pa ih izvadite U istoj posudi rastopite preostali maslac te popržit kolutiće kobasica . Kad porumene, dodajte luk i paprike. Promiješajte i dodajte češnjak. Kad povrće smekša, dodajte pastu od rajčica i crveni papar. Nalijte 150 ml vode i promiješajte. Vratite jetra u tavu te začinite solju i crnim paprom. Promiješajte.
- 3. Poslužite jelo posipano sitno sjeckanim peršinom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Ražnjići od hmonške crne svinje na žaru sa sezamovom soli
Recepti Luke Nguyen
Brzo pečeni svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao kohm)
Recepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima