Opis
Način pripreme:
1.Očistite jetra i narežite ih na trake. Kobasice narežite na ploške. Narežite luk na polumjesece, a paprike na štapiće. Češnjak nasjeckajte sitno.
2. Zapržite jetra na polovici maslaca pa ih izvadite U istoj posudi rastopite preostali maslac te popržit kolutiće kobasica . Kad porumene, dodajte luk i paprike. Promiješajte i dodajte češnjak. Kad povrće smekša, dodajte pastu od rajčica i crveni papar. Nalijte 150 ml vode i promiješajte. Vratite jetra u tavu te začinite solju i crnim paprom. Promiješajte.
3. Poslužite jelo posipano sitno sjeckanim peršinom.
Sastojci
Sastojci
- 500 g svinjskih jetara
- 1 glavica luka
- 1 zelena paprika
- 1 crvena paprika
- 4 češnja češnjaka
- 4 žlice paste od rajčice
- 100 g krupno sjeckane svinjske kobasice
- 50 g maslaca
- 1/2 žlice crvenog papra
- sirovi peršin za posipanje
- soli i crnog papra po ukusu