Svinjska jetra na madžarski način

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 500 g svinjskih jetara
  • 1 glavica luka
  • 1 zelena paprika
  • 1 crvena paprika
  • 4 češnja češnjaka
  • 4 žlice paste od rajčice
  • 100 g krupno sjeckane svinjske kobasice
  • 50 g maslaca
  • 1/2 žlice crvenog papra
  • sirovi peršin za posipanje
  • soli i crnog papra po ukusu

Priprema

  • 1.Očistite jetra i narežite ih na trake. Kobasice narežite na ploške. Narežite luk na polumjesece, a paprike na štapiće. Češnjak nasjeckajte sitno.
  • 2. Zapržite jetra na polovici maslaca pa ih izvadite U istoj posudi rastopite preostali maslac te popržit kolutiće kobasica . Kad porumene, dodajte luk i paprike. Promiješajte i dodajte češnjak. Kad povrće smekša, dodajte pastu od rajčica i crveni papar. Nalijte 150 ml vode i promiješajte. Vratite jetra u tavu te začinite solju i crnim paprom. Promiješajte.
  • 3. Poslužite jelo posipano sitno sjeckanim peršinom.

Povezani recepti

Vidi sve