Krem juha od graška s dimljenom pastrvom
Recept iz: Lora i Stoyan
- Pastrnjak i poriluk očistite i narežite na sitno. Pržite u maslinovom ulju dok ne omekšaju.
- Dodajte grašak i ulijte temeljac. Ulijte otprilike 300-400 ml vode ili temeljca. Kuhajte dodatnih 5– 10 minuta.
- Začinite sa soli i paprom. Ispasirajte zajedno s mentom i procijedite kroz sito.
- Poslužite s komadima dimljene pastrve i narezanom mentom.
Sastojci
- 800 g smrznutog graška
- 1 korijen pastrnjaka
- 1 poriluk (bijeli dio)
- 1 grančica mente
- 500 ml povrtnog temeljca
- 50 maslinovog ulja
- sol i papar prema ukusu
- Za posluživanje:
- Komadi dimljene pastrve (otprilike 200 g)
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Riblja juha sa zelenim umakom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od batata s tostiranim lješnjacima
Recepti Lora i Stoyan
Juha od jeruzalemskih artičoka s kaduljom
Recepti Lora i Stoyan
Juha od crvene leće
Recepti Lora i Stoyan
Talijanska svadbena juha
Recepti Lora i Stoyan
Juha od kobasice i ječma