Puding od riže i bundeve

Priprema:

1. Napravite pire od bundeve i procijedite ga.

2. U mlijeku i 200 ml vode skuhati opranu rižu.

3. Dodati šećer, štapić cimeta, vanilin šećer, grožđice, rum, đumbir i vrhnje. Miješati i kuhati na niskoj temperaturi oko 10 minuta.

4. Dodati bundevu i miješati. Maknuti s vatre. Rasporediti smjesu po košaricama za rožatu.

5. Zagrijati pećnicu na 220 ºC (gril).

6. Peći deserte 15 minuta. Izvaditi ih i poslužiti. Desert se može jesti i topao i hladan. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 300 g pečene bundeve
  • 180 g glutenske riže
  • 1 l mlijeka
  • 200 ml punomasnog vrhnja
  • 180 g šećera + dodatno za karameliziranje
  • 60 tamnog ruma
  • 60 g tamnih suhih grožđica
  • 1 žličica sušenog đumbira
  • 10 g vanilin šećera
  • 1 štapić cimeta

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve