Puding od riže i bundeve
Recept iz: Lora i Stoyan

Priprema:
1. Napravite pire od bundeve i procijedite ga.
2. U mlijeku i 200 ml vode skuhati opranu rižu.
3. Dodati šećer, štapić cimeta, vanilin šećer, grožđice, rum, đumbir i vrhnje. Miješati i kuhati na niskoj temperaturi oko 10 minuta.
4. Dodati bundevu i miješati. Maknuti s vatre. Rasporediti smjesu po košaricama za rožatu.
5. Zagrijati pećnicu na 220 ºC (gril).
6. Peći deserte 15 minuta. Izvaditi ih i poslužiti. Desert se može jesti i topao i hladan.
Sastojci
- Sastojci
- 300 g pečene bundeve
- 180 g glutenske riže
- 1 l mlijeka
- 200 ml punomasnog vrhnja
- 180 g šećera + dodatno za karameliziranje
- 60 tamnog ruma
- 60 g tamnih suhih grožđica
- 1 žličica sušenog đumbira
- 10 g vanilin šećera
- 1 štapić cimeta
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom