Stromboli sa salamom i žutim sirom

Način pripreme:

  1. Za tijesto, pomiješajte 120 ml tople vode s kvascem i šećerom u zdjeli.
  2. Stavite brašno, soli maslinovo ulje u posebnu, veću zdjelu. U sredini napravite udubinu i u nju ulijte kvasac. Obradite sastojke u glatko tijesto. Stavite u namašćenu zdjelu i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite sa strane da se diže dok dvostruko ne naraste.
  3. Narežite salamu na kolute. Naribajte žuti sir. Pomiješajte koncentrat rajčice s 2 - 3 žlice hladne vode, sušenim origanom i solju.
  4. Izvaljajte nadignuto tijesto kvadrate na brašnom posipanoj radnoj površini. Premažite umakom od rajčica (sačuvajte malu količinu za korištenje na kraju), prekrijte salamom i naribanim žutim sirom i parmezanom. Zarolajte i premjesti na pladanj za pečenje namašćen maslinovim uljem. Ostavite po strani 10 - 15 minuta.
  5. Rolicu premažite sačuvanim umakom od rajčice i posipajte parmezanom ili s malo sušenog origana. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak.

Sastojci

  • Za tijesto:
  • 200 g brašna
  • 1/2 vrećice instant kvasca
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • dodatno brašno za mijesiti i posipati
  • Za nadjev:
  • 1 salame
  • 150 g žutog sira
  • 2 žlice koncentrata od rajčice
  • 1 žličica sušenog origana
  • 30 g sira parmezan + još za posipanje
  • soli prema ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve