1. Kuhajte pile u vodi dok se ne skuha. Skinite kožu i izvadite kosti. Narežite na kockice.
  2. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ohladite pod hladnom tekućom vodom i dobro ocijedite.
  3. Za nadjev, kratko ispržite nasjeckani češnjak na maslacu. Dodajte špinat, kuhanu piletinu, sireve, vrhnje,  sol i papar prema ukusu. Kuhajte dok se ne zgusne.
  4. Napunite conchiglione smjesom.
  5. Za béchamel, zagrijte maslac u loncu. Pržite brašno dok ne postane zlaćano, a onda dodajte mlijeko i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Začinite solju i muškatnim oraščićem te maknite s vatre.
  6. Žlicom stavite béchamel na dno lima za pečenje, napunjenu tjesteninu položite povrh i na svaki komad stavite malo béchamela. Poželi posipajte ribanim parmezanom.  
  7. Ispecite jelo u pećnici unaprijed zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Poslužite s rikolom.

Savjet: Ocijedite temeljac dobiven kuhanjem piletine i sačuvajte ga u zamrzivaču za buduću upotrebu.  

* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

Sastojci

  • 1 paket tjestenine conchiglioni (250 g)
  • 1/2 pileta
  • 2 češnja češnjaka
  • 150 ml tučenog vrhnja
  • 100 g sira s plijesni
  • 50 - 100 g parmezana
  • 100 g špinata
  • 30 g maslaca
  • Soli i papra prema ukusu
  • Za umak:
  • 600 ml mlijeka
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice maslaca
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • soli prema ukusu
  • rikola za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve