Conchiglioni s piletinom i sirom
Recept iz: Lora i Stoyan
- Kuhajte pile u vodi dok se ne skuha. Skinite kožu i izvadite kosti. Narežite na kockice.
- Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Ohladite pod hladnom tekućom vodom i dobro ocijedite.
- Za nadjev, kratko ispržite nasjeckani češnjak na maslacu. Dodajte špinat, kuhanu piletinu, sireve, vrhnje, sol i papar prema ukusu. Kuhajte dok se ne zgusne.
- Napunite conchiglione smjesom.
- Za béchamel, zagrijte maslac u loncu. Pržite brašno dok ne postane zlaćano, a onda dodajte mlijeko i miješajte dok se smjesa ne zgusne. Začinite solju i muškatnim oraščićem te maknite s vatre.
- Žlicom stavite béchamel na dno lima za pečenje, napunjenu tjesteninu položite povrh i na svaki komad stavite malo béchamela. Poželi posipajte ribanim parmezanom.
- Ispecite jelo u pećnici unaprijed zagrijanoj na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Poslužite s rikolom.
Savjet: Ocijedite temeljac dobiven kuhanjem piletine i sačuvajte ga u zamrzivaču za buduću upotrebu.
* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.
Sastojci
- 1 paket tjestenine conchiglioni (250 g)
- 1/2 pileta
- 2 češnja češnjaka
- 150 ml tučenog vrhnja
- 100 g sira s plijesni
- 50 - 100 g parmezana
- 100 g špinata
- 30 g maslaca
- Soli i papra prema ukusu
- Za umak:
- 600 ml mlijeka
- 2 žlice brašna
- 2 žlice maslaca
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- soli prema ukusu
- rikola za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom