Browniji s višnjama i glazurom od snijega
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 200 g maslaca
- 200 g visokokvalitetne tamne čokolade (couverture)
- 180 g nerafiniranog smeđeg muscovado šećera
- 4 jaja
- 50 g prženih slanih badema
- 100 g smrznutih višanja
- 4 bjelanjka (sobne temperature)
- 180 g šećera
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 30 g kakaa u prahu
- 1 prstohvat soli
Priprema
- 1. Maslac i čokoladu otopite na pari. Dobro umutite šećer i jaja. Jaja mikserom umiješajte u maslac i čokoladu.
- 2. Dno i stranice četvrtastog kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Čokoladnu smjesu izlijte u obložen kalup.
- 3. Vrh smjese pospite sjeckanim bademima i ocijeđenim višnjama. Pecite je u pećnici zagrijanoj na 180 °C, oko 15 minuta.
- 4. U međuvremenu napravite glazuru. Bjelanjke, sol i šećer izmiksajte u čvrsti snijeg. Zatim lagano umiješajte prethodno prosijani škrob i kakao.
- 5. Vrh brownija premažite snijegom i vratite ih u pećnicu. Zapecite ih još 15 minuta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Lora i Stoyan
Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Mini gibanice od pirovog brašna