Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 200 g maslaca
  • 200 g visokokvalitetne tamne čokolade (couverture)
  • 180 g nerafiniranog smeđeg muscovado šećera
  • 4 jaja
  • 50 g prženih slanih badema
  • 100 g smrznutih višanja
  • 4 bjelanjka (sobne temperature)
  • 180 g šećera
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • 30 g kakaa u prahu
  • 1 prstohvat soli

Priprema

  • 1. Maslac i čokoladu otopite na pari. Dobro umutite šećer i jaja. Jaja mikserom umiješajte u maslac i čokoladu.
  • 2. Dno i stranice četvrtastog kalupa za torte obložite papirom za pečenje. Čokoladnu smjesu izlijte u obložen kalup.
  • 3. Vrh smjese pospite sjeckanim bademima i ocijeđenim višnjama. Pecite je u pećnici zagrijanoj na 180 °C, oko 15 minuta.
  • 4. U međuvremenu napravite glazuru. Bjelanjke, sol i šećer izmiksajte u čvrsti snijeg. Zatim lagano umiješajte prethodno prosijani škrob i kakao.
  • 5. Vrh brownija premažite snijegom i vratite ih u pećnicu. Zapecite ih još 15 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve