Svinjski vrat s rižom i povrćem

Priprema:

1. Popržiti kim i korijander na suhoj tavi pa zajedno s paprom i solju istucati u avanu.

2. Narezati meso na kockice. Začiniti meso istucanim začinima i dobro ga izmiješati. Ostaviti da se marinira 4 do 5 sati.

3. Prebaciti meso u lonac. Uliti 600 ml vode. Dodati sitno sjeckane čili papričice i sok od limete. Dodati maslac i krupno sjeckan luk i kuhati poklopljeno na srednjoj vatri dok meso ne omekša i ne ostane samo mast, oko sat i pol.

4. Temeljito oprati rižu. Oprati i isjeckati poriluk, papriku i češnjak. Pržiti na maslinovom ulju.

5.    Dodati rižu. Začiniti origanom, uliti bujon i ubaciti lovorov list, rajčicu isjeckanu na kockice i sojin umak. Prokuhati sve 10 minuta. Skinuti s vatre i ostaviti sa strane poklopljeno još 10 minuta.

6. Servirati meso s rižom, sjeckanim svježim korijanderom i naribanom korom limuna. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 800 svinjske vratine
  • 2 luka
  • 1 zelena čili paprika
  • 1 limeta
  • 60 g maslaca
  • 1/2 stručka svježeg korijandera
  • 1/2 žličice sjemenki kima
  • 1/4 žličice sjemenki korijandera
  • 1/4 žličice papra u zrnu
  • soli po ukusu
  • Za ukrašavanje
  • 200 g riže duguljastog zrna
  • 2 poriluka
  • 2 svježe zelene paprike
  • 1 češanj češnjaka
  • 500-600 ml pilećeg bujona
  • 1 rajčica
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica suhog origana
  • 1 lovorov list
  • 3 žlice sojinog umaka

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve