Opis
Priprema:
1. Popržiti kim i korijander na suhoj tavi pa zajedno s paprom i solju istucati u avanu.
2. Narezati meso na kockice. Začiniti meso istucanim začinima i dobro ga izmiješati. Ostaviti da se marinira 4 do 5 sati.
3. Prebaciti meso u lonac. Uliti 600 ml vode. Dodati sitno sjeckane čili papričice i sok od limete. Dodati maslac i krupno sjeckan luk i kuhati poklopljeno na srednjoj vatri dok meso ne omekša i ne ostane samo mast, oko sat i pol.
4. Temeljito oprati rižu. Oprati i isjeckati poriluk, papriku i češnjak. Pržiti na maslinovom ulju.
5. Dodati rižu. Začiniti origanom, uliti bujon i ubaciti lovorov list, rajčicu isjeckanu na kockice i sojin umak. Prokuhati sve 10 minuta. Skinuti s vatre i ostaviti sa strane poklopljeno još 10 minuta.
6. Servirati meso s rižom, sjeckanim svježim korijanderom i naribanom korom limuna.
Sastojci
Sastojci
- 800 svinjske vratine
- 2 luka
- 1 zelena čili paprika
- 1 limeta
- 60 g maslaca
- 1/2 stručka svježeg korijandera
- 1/2 žličice sjemenki kima
- 1/4 žličice sjemenki korijandera
- 1/4 žličice papra u zrnu
- soli po ukusu
Za ukrašavanje
- 200 g riže duguljastog zrna
- 2 poriluka
- 2 svježe zelene paprike
- 1 češanj češnjaka
- 500-600 ml pilećeg bujona
- 1 rajčica
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 žličica suhog origana
- 1 lovorov list
- 3 žlice sojinog umaka