KORISTIMO NAŠE KOLAČIĆE I KOLAČIĆE TREĆIH OSOBA U SVRHU POBOLJŠANJA NAŠE USLUGE, PRILAGODBE OGLAŠAVANJA VAŠIM POTREBAMA I PAMĆENJA VAŠIH POSTAVKI NA MREŽNOM MJESTU. NASTAVKOM PREGLEDAVANJA PRIHVAĆATE UPOTREBU KOLAČIĆA NA NAŠEM MREŽNOM MJESTU. VIŠE INFORMACIJA (NPR. O TOME KAKO ONEMOGUĆITI KOLAČIĆE) MOŽETE PRONAĆI U NAŠIM PRAVILIMA O KOLAČIĆIMA.

Ok
advertisement
Napredno pretraživanje emisijaPretraži

Svinjski vrat s rižom i povrćem

Ocjena 0/5

Priprema:

1. Popržiti kim i korijander na suhoj tavi pa zajedno s paprom i solju istucati u avanu.

2. Narezati meso na kockice. Začiniti meso istucanim začinima i dobro ga izmiješati. Ostaviti da se marinira 4 do 5 sati.

3. Prebaciti meso u lonac. Uliti 600 ml vode. Dodati sitno sjeckane čili papričice i sok od limete. Dodati maslac i krupno sjeckan luk i kuhati poklopljeno na srednjoj vatri dok meso ne omekša i ne ostane samo mast, oko sat i pol.

4. Temeljito oprati rižu. Oprati i isjeckati poriluk, papriku i češnjak. Pržiti na maslinovom ulju.

5.    Dodati rižu. Začiniti origanom, uliti bujon i ubaciti lovorov list, rajčicu isjeckanu na kockice i sojin umak. Prokuhati sve 10 minuta. Skinuti s vatre i ostaviti sa strane poklopljeno još 10 minuta.

6. Servirati meso s rižom, sjeckanim svježim korijanderom i naribanom korom limuna. 

Za djecu:
da
Za vegetarijance:
ne
Iz emisije:
Recept od: Lora Naydenova
Recept od: Stoyan Seymenski