Pile punjeno kestenima i tikvom

Pile punjeno kestenima i tikvom

Opis

Način pripreme:

1.Nožem lagano zarežite ljusku svakog kestena. Stavite ih u lonac s vodom i skuhajte ih. Dok su još topli, ogulite ih.

2. Ogulite i očistite tikvu te je narežite na kockice.

3. Ogulite i sitno narežite luk. Popržite ga na zagrijanoj tavi s maslinovim uljem. Kad  luk omekša, dodajte tikvu. Kad se tikva zaprži, dodajte prethodno opranu rižu. Dodajte temeljac i kuhajte dokle sve ne ispari. Dodajte sitno nasjeckan ružmarin, oguljene kestene i dobro promiješajte. Maknite posudu s vatre. Začinite solju i crnim paprom. Dodajte polovicu maslaca. Promiješajte.

4. Namažite pile preostalim maslacem te ga sa svih strana posolite i popaprite. Napunite ga nadjevom s kestenima i zašijte kuharskim koncem.  Stavite punjeno pile u lim. Sa strane razmjestite preostali nadjev i dolijte 200 ml vode. Pecite oko 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva (na vrući zrak). Vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta.

Sastojci

Sastojci

  • 1 pile
  • 300 g kestena
  • 400 g tikve Butternut
  • 100 g riže dugog zrna
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 1 glavica luka
  • 1 stručak ružmarina
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 60 g maslaca
  • soli i crnog papra po ukusu

Povezani recepti