Opis
Način pripreme:
1.Nožem lagano zarežite ljusku svakog kestena. Stavite ih u lonac s vodom i skuhajte ih. Dok su još topli, ogulite ih.
2. Ogulite i očistite tikvu te je narežite na kockice.
3. Ogulite i sitno narežite luk. Popržite ga na zagrijanoj tavi s maslinovim uljem. Kad luk omekša, dodajte tikvu. Kad se tikva zaprži, dodajte prethodno opranu rižu. Dodajte temeljac i kuhajte dokle sve ne ispari. Dodajte sitno nasjeckan ružmarin, oguljene kestene i dobro promiješajte. Maknite posudu s vatre. Začinite solju i crnim paprom. Dodajte polovicu maslaca. Promiješajte.
4. Namažite pile preostalim maslacem te ga sa svih strana posolite i popaprite. Napunite ga nadjevom s kestenima i zašijte kuharskim koncem. Stavite punjeno pile u lim. Sa strane razmjestite preostali nadjev i dolijte 200 ml vode. Pecite oko 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva (na vrući zrak). Vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta.
Sastojci
Sastojci
- 1 pile
- 300 g kestena
- 400 g tikve Butternut
- 100 g riže dugog zrna
- 200 ml pilećeg temeljca
- 1 glavica luka
- 1 stručak ružmarina
- 20 ml maslinovog ulja
- 60 g maslaca
- soli i crnog papra po ukusu