Pile punjeno kestenima i tikvom
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- 1 pile
- 300 g kestena
- 400 g tikve Butternut
- 100 g riže dugog zrna
- 200 ml pilećeg temeljca
- 1 glavica luka
- 1 stručak ružmarina
- 20 ml maslinovog ulja
- 60 g maslaca
- soli i crnog papra po ukusu
Priprema
- 1.Nožem lagano zarežite ljusku svakog kestena. Stavite ih u lonac s vodom i skuhajte ih. Dok su još topli, ogulite ih.
- 2. Ogulite i očistite tikvu te je narežite na kockice.
- 3. Ogulite i sitno narežite luk. Popržite ga na zagrijanoj tavi s maslinovim uljem. Kad luk omekša, dodajte tikvu. Kad se tikva zaprži, dodajte prethodno opranu rižu. Dodajte temeljac i kuhajte dokle sve ne ispari. Dodajte sitno nasjeckan ružmarin, oguljene kestene i dobro promiješajte. Maknite posudu s vatre. Začinite solju i crnim paprom. Dodajte polovicu maslaca. Promiješajte.
- 4. Namažite pile preostalim maslacem te ga sa svih strana posolite i popaprite. Napunite ga nadjevom s kestenima i zašijte kuharskim koncem. Stavite punjeno pile u lim. Sa strane razmjestite preostali nadjev i dolijte 200 ml vode. Pecite oko 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva (na vrući zrak). Vrijeme pečenja ovisi o veličini pileta.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Piletina s hosini umakom i indijskim orahom
Recepti Mark Moriarty
Pita od piletine i gljiva
Recepti Mark Moriarty
Klasični coq au vin
Recepti Justine Schofield
Pileći curry
Recepti Nadiya Hussain
Piletina u kikirikiju zapečena s povrćem
Recepti Ainsley Harriott
Pileći odresci s mladim bobom, artičokama, limunom i kaparima
Recepti Michel Albert Roux
Pečena piletina sa sortiranim krumpirima
Recepti Donal Skehan
Shawarma od piletine i zelenja
Recepti Donal Skehan
Konfitirana piletina s 20 češanja češnjaka
Recepti Donal Skehan
Nostalgično pileće varivo