Kruh durum semolina

Priprema:

1. Rastopiti kvasac u 350 ml mlake vode, zajedno sa šećerom.

2. Pomiješati brašno sa solju i durum brašnom. Napraviti udubinu u sredini. Uliti fermentirani kvasac i maslinovo ulje u udubljenje u brašnu.

3. Zamijesiti mekano i prozračno tijesto. Prebaciti tijesto u namazanu posudu. Prekriti i ostaviti sa strane da se digne.

4. Oblikovati tijesto u štrucu. Dno pletene košare prekriti krpom, posuti brašnom i staviti tijesto u košaru. Prekriti tijesto krpom i ostaviti sa strane da se digne.

5. Staviti kameni kalup za pizzu u pećnicu i uključiti pećnicu na
220 ºC (na vrući zrak).

6. Izrezati površinu kruha. Staviti kruh na zagrijani kameni kalup za pizzu. Poprskati ga vodom s donje strane i staviti ga u pećnicu. Peći kruh oko 25 minuta. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 450 g brašna
  • 250 g durum brašno
  • 7 g suhog kvasca
  • 1 žlica soli
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica šećera

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve