Kruh durum semolina
Recept iz: Lora i Stoyan

Priprema:
1. Rastopiti kvasac u 350 ml mlake vode, zajedno sa šećerom.
2. Pomiješati brašno sa solju i durum brašnom. Napraviti udubinu u sredini. Uliti fermentirani kvasac i maslinovo ulje u udubljenje u brašnu.
3. Zamijesiti mekano i prozračno tijesto. Prebaciti tijesto u namazanu posudu. Prekriti i ostaviti sa strane da se digne.
4. Oblikovati tijesto u štrucu. Dno pletene košare prekriti krpom, posuti brašnom i staviti tijesto u košaru. Prekriti tijesto krpom i ostaviti sa strane da se digne.
5. Staviti kameni kalup za pizzu u pećnicu i uključiti pećnicu na
220 ºC (na vrući zrak).
6. Izrezati površinu kruha. Staviti kruh na zagrijani kameni kalup za pizzu. Poprskati ga vodom s donje strane i staviti ga u pećnicu. Peći kruh oko 25 minuta.
Sastojci
- Sastojci
- 450 g brašna
- 250 g durum brašno
- 7 g suhog kvasca
- 1 žlica soli
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 žlica šećera
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira