Čokoladne Alfajores

Električnim mikserom istucite maslac sa šećerom. Dodajte žutanjke, vanilin šećer te opet istucite.

Dodajte kakao, kukuruzni škrob i brašno. Kratko promiješajte električnim mikserom, a zatim nastavite miješati kuhačom. Trebali biste dobiti koru od mrvica. Zamotajte u plastičnu vrećicu i stavite u hladnjak na jedan sat.

Izvaljajte tijesto na nabrašnanoj radnoj površini u relativno tanki list. Izrežite krugove. Prebacite u lim za pečenje i pecite oko 10 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva. Maknite iz pećnice i ostavite da se hladi.

Izmiješajte sojin umak i dulce de leche. Namažite kekse karamelom i spojite u sendvič.

Ukrasite rastopljenom čokoladom i poslužite.

 

Savjet:

Skupite preostalo tijesto i opet razvaljajte. Možete ga spremiti u hladnjaku ili zamrzivaču.

*Pecite u pećnici na vrući zrak.                                                                                                                                                                                  

Sastojci

  • 200 g kukuruznog škroba
  • 180 g brašna
  • 20 g kakaa
  • 00 g maslaca (mekog)
  • 150 g šećera u prahu
  • 30 ml tamnog ruma
  • 200 g dulce de leche (slatkiš od slatkog kondenziranog mlijeka u limenci)
  • 2 - 3 žlice sojinog umaka
  • 3 žumanjka
  • 10 g Bourbon vanilinog šećera
  • 100 g rastopljene čokolade

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve