Pečena piletina s gustim umakom

Pečena piletina s gustim umakom

Opis

Način pripreme:

  1. Pomiješajte origano, dimljenu papriku, sol i papar u zdjeli. Natrljajte pile polovicom maslaca. Začinite pile iznutra smjesom začina. Ispunite šupljine pileta timijanom, kaduljom i češnjevima polovice češnjaka. Dobro i temeljito posipajte pile izvana smjesom začina. Zavežite pile kuhinjskim koncem.
  2. Zagrijte pladanj debelog dna na grijaču. Stavite maslinovo ulje i na njega stavite pile s prsima prema gore. Pecite 5 - 10 minuta.
  3. Dodajte mrkve, luk i oguljeni i grubo nasjeckani celer skupa s preostalom polovicom češnjaka. Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 40 - 50 minuta.
  4. Izvadite pile iz pećnice. Prebacite ga na pladanj skupa s povrćem i ostavite sa strane da počine.
  5. Stavite lim od pečenja na grijaču ploču. Dodajte još maslaca i zagrijte. Dodajte brašno i dobro popržite. Ulijte pileći temeljac. Kad se umak zgusne, maknite s vatre i procijedite. začinite solju i paprom.
  6. Poslužite piletinu s umakom.

 

*Pecite u pećnici na vrući zrak.

Sastojci

  • 1 pile
  • 125 g maslaca (sobne temperature)
  • 200 ml pilećeg temeljca
  • 4 mrkve
  • 1 luk
  • 4 stabljike rebrastog celera
  • 1 glavica češnjaka
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1/4 žličice dimljene paprike
  • 1 grančica kadulje
  • 1/4 žličice sušenog origana
  • 1 grančica timijana
  • 2 žlice brašna
  • Soli i papra po ukusu

Povezani recepti