Kuglice od uskršnjeg kruha s domaćim namazom od čokolade
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 400 g brašna za uskršnji kruh, i još malo za posipanje
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- Naribana korica 1/2 limuna
- 70 ml mlijeka
- 70 ml tučenog vrhnja
- 40 g maslaca
- 1 pakiranje suhog kvasca
- 1 – 2 žlice tamnog ruma
- 2 jaja
- Krupni šećer za posipanje
- 125 g maslaca za tijesto
- 200 g mlijeka u prahu
- 50 g kakao praha
- 200 ml mlijeka
- 1 šalica šećera u prahu
- 125 g maslaca
- 1 pakiranje vanilin šećera
Priprema
- 1. Za kuglice, pomiješajte naribanu koricu limuna sa šećerom, solju i brašnom.
- 2. Zagrijte mlijeko i vrhnje pa dodajte maslac. Kad se sve rastopi, stavite kvasac i ulijte rum.
- 3. Sipajte u mješavinu brašna, dodajte cijelo jaje i jedno žumance. Umijesite mekano tijesto pa ga prebacite u zdjelu i pokrijte.
- 4. Za namaz od čokolade, zagrijte mlijeko, šećer i maslac u posudi. Kad zakipi, uklonite s vatre i dodajte vanilin šećer.
- 5. Prosijte mlijeko u prahu i kakao i postupno mikserom umiješajte u mješavinu s mlijekom. Dobivena smjesa treba biti homogena.
- 6. Rasporedite je na zdjelice i stavite u hladnjak na jedan sat.
- 7. Kad tijesto naraste, oblikujte ga u kuglice od 40 g. Umočite kuglice u rastopljeni maslac i složite na lim za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči.
- 8. Pospite krupnim šećerom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta.
- 9. Kad se ohladi, poslužite s domaćim namazom od čokolade.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom
Recepti Lora i Stoyan
Saralija
Recepti Curtis Stone
Panna cotta s jagodama poširanima u pjenušcu
Recepti Luca Ciano
Sorbet od bosiljka s mrvicama i džemom
Recepti Lora i Stoyan
Browniji s višnjama i glazurom od snijega
Recepti Lora i Stoyan
Mini gibanice od pirovog brašna