Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 400 g brašna za uskršnji kruh, i još malo za posipanje
  • 50 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • Naribana korica 1/2 limuna
  • 70 ml mlijeka
  • 70 ml tučenog vrhnja
  • 40 g maslaca
  • 1 pakiranje suhog kvasca
  • 1 – 2 žlice tamnog ruma
  • 2 jaja
  • Krupni šećer za posipanje
  • 125 g maslaca za tijesto
  • 200 g mlijeka u prahu
  • 50 g kakao praha
  • 200 ml mlijeka
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 125 g maslaca
  • 1 pakiranje vanilin šećera

Priprema

  • 1. Za kuglice, pomiješajte naribanu koricu limuna sa šećerom, solju i brašnom.
  • 2. Zagrijte mlijeko i vrhnje pa dodajte maslac. Kad se sve rastopi, stavite kvasac i ulijte rum.
  • 3. Sipajte u mješavinu brašna, dodajte cijelo jaje i jedno žumance. Umijesite mekano tijesto pa ga prebacite u zdjelu i pokrijte.
  • 4. Za namaz od čokolade, zagrijte mlijeko, šećer i maslac u posudi. Kad zakipi, uklonite s vatre i dodajte vanilin šećer.
  • 5. Prosijte mlijeko u prahu i kakao i postupno mikserom umiješajte u mješavinu s mlijekom. Dobivena smjesa treba biti homogena.
  • 6. Rasporedite je na zdjelice i stavite u hladnjak na jedan sat.
  • 7. Kad tijesto naraste, oblikujte ga u kuglice od 40 g. Umočite kuglice u rastopljeni maslac i složite na lim za pečenje. Pokrijte krpom i ostavite da se udvostruči.
  • 8. Pospite krupnim šećerom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 minuta.
  • 9. Kad se ohladi, poslužite s domaćim namazom od čokolade.

Povezani recepti

Vidi sve