1. Luk narežite na polumjesece, a mrkvu i papriku na kockice.
  2. Rajčice kratko potopite u vrelu vodu i zatim ogulite. Narežite ih na kockice.
  3. U zagrijanom ulju prepržite luk, mrkve i paprike.
  4. Dodajte papriku, lovorov list, origano i promiješajte. Dodajte rajčice i ulijte 1.2 l vode.
  5. Dodajte ribu, osim ribe list, zavezanu u gazu ili krpu za sir. Kuhajte otprilike 15–20 minuta. Po potrebi, dolijte vode.
  6. Izvadite ribu i očistite od kosti. U međuvremenu, dodajte filete, maknite s vatre i ostavite da se kuhaju u vrućoj tekućini. Dodajte vrhnje i začinite sa soli i paprom.
  7. Kako biste napravili umak, na suhoj tavi tostirajte sjemenke korijandera i kumina. Zatim ih u mužaru zgnječite.
  8. Paprike naparite i očistite od sjemenki, narežite ih na veće komade. Češnjak ogulite. Peršinu uklonite stabljike.
  9. U procesor za hranu stavite papriku, češnjak, sok limuna, peršin, svježi korijander, maslinovo ulje, sol i papar. Pulsirajte dok se ne pretvori u pastu.
  10. Juhu poslužite s komadima ribe i umakom.

Naputak:

Riblja mješavina uključuje brancina, pastvu, lososa i ribu list. Možete koristiti bilo koju ribu po vašem izboru.

Sastojci

  • 1,2 kg riblje mješavine
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 1/2 zelene paprike
  • 1/2 crvene paprike
  • 2 rajčice
  • 2 žličice paprike
  • 1 lovorov list
  • 1 žličica suhog origana
  • 50 ml vrhnja
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po želji
  • Za umak:
  • 1/2 žličice sjemenki korijandera
  • 1/2 žličice sjemenki kumina
  • 3 zelene čili papričice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 vezica svježeg korijandera
  • 1 vezica peršina
  • 1 limun
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • soli i papar po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve