Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 4 pačja batka
  • 2 mrkve
  • 2 crvena luka
  • 2 korijena pastrnjaka
  • 1/2 glavice češnjaka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 2 grančice timijana
  • Sol i papar prema ukusu
  • Za kupus:
  • 800 g crvenog kupusa
  • 160 g slanine
  • 2 manja luka
  • 120 ml crnog vina
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 1-2 žlice sirupa od šipka
  • 1 žlica ulja

Priprema

  • 1. Ogulite mrkve, pastrnjak i luk, zatim ih narežite na veće komade. Češnjak ostavite u komadu. Povrće stavite na lim za pečenje. Začinite sa soli i paprom. Prelijte maslinovim uljem i medom.
  • 2. Batke začinite sa soli i paprom. Stavite ih na povrće. Dodajte grančice timijana i ulijte 200-300 ml vode.
  • 3. Prekrijte alu folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180C, otprilike 2 sata. Foliju uklonite i nastavite peći do zlatne boje ili otprilike 15 minuta.
  • 4. Slaninu narežite na kockice. Luk narežite na polumjesece. Pržite ih na ulju.
  • 5. Kada luk omekša, dodajte tanko narezani kupus.
  • 6. Kada kupus omekša, dodajte smeđi šećer i vino.
  • 7. Kuhajte na slaboj vatri dok tekućina ne ispari. Pomiješajte sa sirupom od šipka i maknite s vatre.
  • 8. Patku poslužite s kupusom i pečenim povrćem. Po želji, ukrasite s grančicom timijana.

Povezani recepti

Vidi sve