Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 30 Studeni u 00:00 | Utorak 30 Studeni u 11:35

Opis

  1. Ogulite mrkve, pastrnjak i luk, zatim ih narežite na veće komade. Češnjak ostavite u komadu. Povrće stavite na lim za pečenje. Začinite sa soli i paprom. Prelijte maslinovim uljem i medom.
  2. Batke začinite sa soli i paprom. Stavite ih na povrće. Dodajte grančice timijana i ulijte 200-300 ml vode.
  3. Prekrijte alu folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180C, otprilike 2 sata. Foliju uklonite i nastavite peći do zlatne boje ili otprilike 15 minuta.
  4. Slaninu narežite na kockice. Luk narežite na polumjesece. Pržite ih na ulju.
  5. Kada luk omekša, dodajte tanko narezani kupus.
  6. Kada kupus omekša, dodajte smeđi šećer i vino.
  7. Kuhajte na slaboj vatri dok tekućina ne ispari. Pomiješajte sa sirupom od šipka i maknite s vatre.
  8. Patku poslužite s kupusom i pečenim povrćem. Po želji, ukrasite s grančicom timijana.

Sastojci

  • 4 pačja batka
  • 2 mrkve
  • 2 crvena luka
  • 2 korijena pastrnjaka
  • 1/2 glavice češnjaka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 žlica meda
  • 2 grančice timijana
  • Sol i papar prema ukusu

Za kupus:

  • 800 g crvenog kupusa
  • 160 g slanine
  • 2 manja luka
  • 120 ml crnog vina
  • 3 žlice smeđeg šećera
  • 1-2 žlice sirupa od šipka
  • 1 žlica ulja

Povezani recepti