Salata od dimljene pastrve i sira
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 200 g fileta dimljene pastrve
- 100 g mekog kozjeg sira
- 100 g kremastog sira
- 1 manja glavica zelene salate
- 1/2 glavice crvenog radiča
- 50 g mladog špinata
- 50 g rikole
- 1/4 crvenog luka
- 30 g pinjola
- 15 g kapara
- soli po ukusu
- 1 žličica meda
- 1 žličica senfa Dijon
- 100 ml maslinovog ulja
- sok 1/2 limuna
- soli po ukusu
Priprema
- 1. Zelenu salatu i radič natrgajte u veću zdjelu. Dodajte mladi špinat, rikolu i luk narezan na tanke polumjesece pa sve posolite.
- 2. Pinjole prepecite na suhoj tavi. Pomiješajte kozji i kremasti sir pa ih prebacite u slastičarsku vrećicu.
- 3. Za preljev, pomiješajte med, senf, maslinovo ulje, limunov sok i soli po ukusu.
- 4. Preljevom prelijte salatu.
- 5. Začinjenu salatu poslužite ukrašenu natrganom pastrvom. Oko ruba istisnite sir, a salatu pospite pinjolima i kaprima.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Salata od zelenih rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Salata iz Lyona s kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Salata od zapečene naranče i začinjenih badema
Recepti Ainsley Harriott
Salata od manga
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena zelena i crna salata s orasima i šalšom
Recepti Curtis Stone
Havajski poke s rižom
Recepti Adam Liaw
Umai od kozica
Recepti Silvia Colloca
Dvije salate s tjesteninom
Recepti Nadiya Hussain
Tabbouleh od nara i peršina
Recepti Nico Reynolds
Salata od bijelog graha s mladim lukom sa žara