Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 220 g maslaca (mekanog)
  • 200 g šećera
  • 4 jaja (sobne temperature)
  • 150 g jogurta
  • 130 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 vrećica vanili šećera
  • Za čokoladnu karamelu:
  • 100 g šećera
  • 170 ml vrhnja za šlag (35%)
  • 90 g tamne čokolade (80%)
  • 20 g maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g oguljenih, sirovih pistacija

Priprema

  • Za pripremu kolača, u zdjeli miksajte maslac i šećer uz pomoć električnog miksera. Dodajte jaja, jedno po jedno. Zatim dodajte jogurt.
  • U zasebnoj zdjeli pomiješajte kakao, prašak za pecivo i vanili šećer.
  • Suhe sastojke dodajte u smjesu s jajima. Lopaticom sve promiješajte.
  • Kalup za kolač obložite s dva papira za pečenje, obilno premažite s maslacem. U kalup ulijte tijesto i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 50 minuta. Pečeni kolač izvadite iz kalupa i stavite na mrežicu za hlađenje, te ostavite da se u potpunosti ohladi.
  • Kako biste napravili glazuru, šećer zagrijte u loncu bez miješanja. Kada se karamelizirao, ulijte vrhnje i ostavite iznad vatre dok se šećer ne rastopi.
  • Maknite s vatre. Dodajte maslac, prstohvat soli i narezanu čokoladu.
  • Čokoladnu karamelu prelijte po kolaču, ostavite da se malo ohladi i pospite sjeckanim orasima.
  • Savjet: Preporučujemo da prije korištenja prosijete kakao i brašno.

Povezani recepti

Vidi sve