Opis
- Za pripremu kolača, u zdjeli miksajte maslac i šećer uz pomoć električnog miksera. Dodajte jaja, jedno po jedno. Zatim dodajte jogurt.
- U zasebnoj zdjeli pomiješajte kakao, prašak za pecivo i vanili šećer.
- Suhe sastojke dodajte u smjesu s jajima. Lopaticom sve promiješajte.
- Kalup za kolač obložite s dva papira za pečenje, obilno premažite s maslacem. U kalup ulijte tijesto i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 50 minuta. Pečeni kolač izvadite iz kalupa i stavite na mrežicu za hlađenje, te ostavite da se u potpunosti ohladi.
- Kako biste napravili glazuru, šećer zagrijte u loncu bez miješanja. Kada se karamelizirao, ulijte vrhnje i ostavite iznad vatre dok se šećer ne rastopi.
- Maknite s vatre. Dodajte maslac, prstohvat soli i narezanu čokoladu.
- Čokoladnu karamelu prelijte po kolaču, ostavite da se malo ohladi i pospite sjeckanim orasima.
Savjet: Preporučujemo da prije korištenja prosijete kakao i brašno.
Priprema
- 220 g maslaca (mekanog)
- 200 g šećera
- 4 jaja (sobne temperature)
- 150 g jogurta
- 130 g brašna
- 50 g kakaa
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 vrećica vanili šećera
Za čokoladnu karamelu:
- 100 g šećera
- 170 ml vrhnja za šlag (35%)
- 90 g tamne čokolade (80%)
- 20 g maslaca
- 1 prstohvat soli
- 50 g oguljenih, sirovih pistacija