Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 30 Studeni u 00:00 | Utorak 30 Studeni u 11:35

Opis

  1. Za pripremu kolača, u zdjeli miksajte maslac i šećer uz pomoć električnog miksera. Dodajte jaja, jedno po jedno. Zatim dodajte jogurt.
  2. U zasebnoj zdjeli pomiješajte kakao, prašak za pecivo i vanili šećer.
  3. Suhe sastojke dodajte u smjesu s jajima. Lopaticom sve promiješajte.
  4. Kalup za kolač obložite s dva papira za pečenje, obilno premažite s maslacem. U kalup ulijte tijesto i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 50 minuta. Pečeni kolač izvadite iz kalupa i stavite na mrežicu za hlađenje, te ostavite da se u potpunosti ohladi.
  5. Kako biste napravili glazuru, šećer zagrijte u loncu bez miješanja. Kada se karamelizirao, ulijte vrhnje i ostavite iznad vatre dok se šećer ne rastopi.
  6. Maknite s vatre. Dodajte maslac, prstohvat soli i narezanu čokoladu.
  7. Čokoladnu karamelu prelijte po kolaču, ostavite da se malo ohladi i pospite sjeckanim orasima.

Savjet: Preporučujemo da prije korištenja prosijete kakao i brašno.

Priprema

  • 220 g maslaca (mekanog)
  • 200 g šećera
  • 4 jaja (sobne temperature)
  • 150 g jogurta
  • 130 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 vrećica vanili šećera

Za čokoladnu karamelu:

  • 100 g šećera
  • 170 ml vrhnja za šlag (35%)
  • 90 g tamne čokolade (80%)
  • 20 g maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g oguljenih, sirovih pistacija

Sastojci

Povezani recepti