Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Četvrtak 21 Siječanj u 11:30 | Četvrtak 21 Siječanj u 16:30

Opis

  1. U mlincu za kavu sameljite morsku sol, češnjak u prahu, šećer, luk u prahu, papriku, zrna crnog papra i čili.
  2. Pomiješajte sok od jabuke s octom, sojinim umakom i 1 žlicom mljevenih začina. Napunite špricu za mariniranje tom smjesom te je ubrizgajte u meso.
  3. Stavite meso u veliku tavu, posipajte ga preostalom smjesom začina te ulijte temeljac.
  4. Pecite poklopljeno 4 sata na 150 stupnjeva.
  5. Prebacite meso u zasebnu tavu te ostavite da počiva najmanje 20 minuta, pokriveno listom aluminijske folije.
  6. Prelijte sokove od pečenja u duboku tavu, oberite masnoću te na vatri reducirajte umak.
  7. Natrgajte meso te ga začinite reduciranim umakom s malo roštilj umaka.

 

* Navedena temperatura odnosi se na slučajeve kada se koristi pećnica na vrući zrak. Ako koristite standardnu pećnicu ili je opcija za vrući zrak isključena, pecite jelo na 200 stupnjeva.

Savjet:

Možete spremiti smjesu preostalih suhih začina u staklenku te je koristiti da začinite meso.

Sastojci

  • 2 kg svinjske vratine
  • 1 žlica morske sol
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1 žlica paprike
  • 1/2 žličice crnog papra u zrnu
  • 1/2 žličice sušenog čilija
  • 250 ml soka od jabuke
  • 30 ml jabučnog octa
  • 3 žlice sojinog umaka
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 200 g roštilj umaka

Povezani recepti