Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 500 g brašna, i još malo za posipanje
  • 2 jaja
  • 200 ml vode sobne temperature
  • 1 prstohvat soli

Priprema

  • 1. Prosijte brašno pa ga promiješajte sa solju.
  • 2. Napravite udubinu u sredini u koju ulijte vodu i umućena jaja.
  • 3. Dobro promiješajte i oblikujte loptu. Umijesite glatko tijesto i ostavite da odstoji oko 30 - 40 minuta.
  • 4. Razrežite tijesto na četiri dijela. Razvaljajte svaki dio na pobrašnjenoj površini u tanku koru.
  • 5. Zagrijte pećnicu na 180 ºC pa pecite mlince jedan po jedan u tankom limu za pečenje dok ne poprime zlatnosmeđu boju. Vrijeme pečenja ovisi o njihovoj debljini, treba otprilike 10 minuta za svaki.
  • Savjet: pečene mlince iskidajte na komadiće i čuvajte u zatvorenoj posudi na suhom.
  • Prije upotrebe, kuhajte ih u posoljenoj vodi oko 3 - 5 minuta.

Povezani recepti

Vidi sve