1. Pomiješajte kvasac sa 120 ml toplog mlijeka i meda. Ostavite da kvasac nabubri.
  2. U veliku zdjelu stavite brašno i sol, te u sredini napravite bunar. Dodajte jaje, miksajte i ulijte nabubren kvasac, otopljeni maslac i preostalo toplo mlijeko. Sve sastojke sjedinite u meko tijesto. Stavite u zdjelu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže.
  3. Na lagano pobrašnjenoj površini podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. Pomiješajte maslac i šarenu sol.
  4. Lim za pečenje premažite maslacem, stavite komad papira za pečenje, zatim ponovo premažite maslacem.
  5. Tijesto razvaljajte na četiri kvadrata jednake veličine. Premažite velikodušnom količinom mirisnog maslaca i poslažite jednu koru na drugu.
  6. Narežite tijesto na 14 trakica i zarolajte ih. Stavite na papir za pečenje i ostavite da se ponovo diže.
  7. Premažite umućenim jajetom, pospite sezamom i po želji s još šarene soli. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, dok nije pečeno ili 20 minuta.

Naputak: Bugarski luk (šarena sol) jako je začinjena sol i treba biti pažljiv pri doziranju.

Sastojci

  • 600 g brašna
  • 370 ml toplog mlijeka
  • 1 jaje
  • 1/2 kocke kvasca
  • 1 žlica meda
  • 1 žličica soli
  • 30 g maslaca
  • Za mirisni maslac:
  • 100 g maslaca
  • 1 žličica bugarskog luka (šarene soli)
  • 1 jaje za premazivanje
  • maslac za premazivanje
  • sjemenke sezama za posipanje
  • šarena sol za posipanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve