Okrugli kruh s maslacem i šarenom soli
Recept iz: Lora i Stoyan
- Pomiješajte kvasac sa 120 ml toplog mlijeka i meda. Ostavite da kvasac nabubri.
- U veliku zdjelu stavite brašno i sol, te u sredini napravite bunar. Dodajte jaje, miksajte i ulijte nabubren kvasac, otopljeni maslac i preostalo toplo mlijeko. Sve sastojke sjedinite u meko tijesto. Stavite u zdjelu, prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se diže.
- Na lagano pobrašnjenoj površini podijelite tijesto na 4 jednaka dijela. Pomiješajte maslac i šarenu sol.
- Lim za pečenje premažite maslacem, stavite komad papira za pečenje, zatim ponovo premažite maslacem.
- Tijesto razvaljajte na četiri kvadrata jednake veličine. Premažite velikodušnom količinom mirisnog maslaca i poslažite jednu koru na drugu.
- Narežite tijesto na 14 trakica i zarolajte ih. Stavite na papir za pečenje i ostavite da se ponovo diže.
- Premažite umućenim jajetom, pospite sezamom i po želji s još šarene soli. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, dok nije pečeno ili 20 minuta.
Naputak: Bugarski luk (šarena sol) jako je začinjena sol i treba biti pažljiv pri doziranju.
Sastojci
- 600 g brašna
- 370 ml toplog mlijeka
- 1 jaje
- 1/2 kocke kvasca
- 1 žlica meda
- 1 žličica soli
- 30 g maslaca
- Za mirisni maslac:
- 100 g maslaca
- 1 žličica bugarskog luka (šarene soli)
- 1 jaje za premazivanje
- maslac za premazivanje
- sjemenke sezama za posipanje
- šarena sol za posipanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
Yorkshirski puding
Recepti Martha Stewart
Obrtnički kruh
Recepti Mary Berry
Salata od vatreno crvene riže
Recepti Mary Berry
Mediteranska plata
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Smeđi plieći gulaš s rižom s graškom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama