Kruh s češnjakom i namaz od zelenih maslina
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 500 g brašna
- 1 žlica šećera
- 1 1/2 žličice suhog kvasca
- 1 1/2 žličice soli
- 30 ml maslinovog ulja
- 125 g maslaca (sobne temperature)
- 4 češnja češnjaka
- 1 žličica origana
- 100 g zelenih maslina (bez koštice)
- 1 češanj češnjaka
- 20 g kapara
- 30 - 40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 fileta inćuna
- 1 žlica svijetlog balzamičnog octa
- 1/2 grančice ružmarina
Priprema
- 1. Kvasac otopite u 300 ml tople vode, zajedno sa šećerom i prstohvatom brašna.
- 2. Brašno promiješajte sa soli. Dodajte vodu s kvascem i maslinovo ulje. Mijesite sastojke dok ne postignete meko i elastično tijesto. Ostavite da se diže.
- 3. Tijesto oblikujte u manje kuglice i ostavite da se ponovo dižu.
- 4. Kako biste napravili mirisni maslac, spojite maslac s origanom i češnjakom, koji ste prethodno pretvorili u pastu.
- 5. Na vrh svake kuglice tijesta stavite maslac i pecite na 220C, 4-5 minuta, zatim smanjite temperaturu na 180C i nastavite peći dodatnih 10-12 minuta.
- 6. Kako biste napravili namaz, u procesor za hranu stavite masline, prepolovljene češnjeve češnjaka, kapare, inćune, balsamični ocat, ružmarin i maslinovo ulje,
- zatim pulsirajte.
- 7. Mirisne žemljice poslužite s namazom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Patlidžani punjeni sirom i orasima
Recepti Ainsley Harriott
Zapečeni kruh s pirjanim gljivama i rastopljenim sirom
Recepti Luca Ciano
Gnocco fritto s dimljenom scamorzom
Recepti Luca Ciano
Košarice od palente s gorgonzolom i salamom
Recepti Luca Ciano
Smokve u pršutu s umakom od gorgonzole
Recepti Silvia Colloca
Napuljska torta od krumpira
Recepti Nadiya Hussain
Prutići od halloumija
Recepti Nadiya Hussain
Furikake krumpirići
Recepti Nadiya Hussain
Slatke pakore od mrkve s umakom od kremastog sira
Recepti Nadiya Hussain
Voćna salata Fattoush