Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 1 žlica šećera
  • 1 1/2 žličice suhog kvasca
  • 1 1/2 žličice soli
  • 30 ml maslinovog ulja
  • 125 g maslaca (sobne temperature)
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žličica origana
  • 100 g zelenih maslina (bez koštice)
  • 1 češanj češnjaka
  • 20 g kapara
  • 30 - 40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 fileta inćuna
  • 1 žlica svijetlog balzamičnog octa
  • 1/2 grančice ružmarina

Priprema

  • 1. Kvasac otopite u 300 ml tople vode, zajedno sa šećerom i prstohvatom brašna.
  • 2. Brašno promiješajte sa soli. Dodajte vodu s kvascem i maslinovo ulje. Mijesite sastojke dok ne postignete meko i elastično tijesto. Ostavite da se diže.
  • 3. Tijesto oblikujte u manje kuglice i ostavite da se ponovo dižu.
  • 4. Kako biste napravili mirisni maslac, spojite maslac s origanom i češnjakom, koji ste prethodno pretvorili u pastu.
  • 5. Na vrh svake kuglice tijesta stavite maslac i pecite na 220C, 4-5 minuta, zatim smanjite temperaturu na 180C i nastavite peći dodatnih 10-12 minuta.
  • 6. Kako biste napravili namaz, u procesor za hranu stavite masline, prepolovljene češnjeve češnjaka, kapare, inćune, balsamični ocat, ružmarin i maslinovo ulje,
  • zatim pulsirajte.
  • 7. Mirisne žemljice poslužite s namazom.

Povezani recepti

Vidi sve