Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 29 Rujan u 00:00 | Srijeda 29 Rujan u 11:25

Opis

  1. Kvasac otopite u 300 ml tople vode, zajedno sa šećerom i prstohvatom brašna.
  2. Brašno promiješajte sa soli. Dodajte vodu s kvascem i maslinovo ulje. Mijesite sastojke dok ne postignete meko i elastično tijesto. Ostavite da se diže.
  3. Tijesto oblikujte u manje kuglice i ostavite da se ponovo dižu.
  4. Kako biste napravili mirisni maslac, spojite maslac s origanom i češnjakom, koji ste prethodno pretvorili u pastu.
  5. Na vrh svake kuglice tijesta stavite maslac i pecite na 220C, 4-5 minuta, zatim smanjite temperaturu na 180C i nastavite peći dodatnih 10-12 minuta.
  6. Kako biste napravili namaz, u procesor za hranu stavite masline, prepolovljene češnjeve češnjaka, kapare, inćune, balsamični ocat, ružmarin i maslinovo ulje, zatim pulsirajte.
  7. Mirisne žemljice poslužite s namazom.

Sastojci

500 g brašna
1 žlica šećera
1 1/2 žličice suhog kvasca
1 1/2 žličice soli
30 ml maslinovog ulja

Za mirisni maslac:

  • 125 g maslaca (sobne temperature)
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žličica origana

Za namaz:

  • 100 g zelenih maslina (bez koštice)
  • 1 češanj češnjaka
  • 20 g kapara
  • 30 - 40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 fileta inćuna
  • 1 žlica svijetlog balzamičnog octa
  • 1/2 grančice ružmarina

Povezani recepti