Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Kore:
  • 500 g brašna
  • 4 jaja
  • 160 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 4 žlice meda
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Krema:
  • 3 kg jogurta
  • 100 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 staklenka džema od borovnica

Priprema

  • 1. Za kremu, prije pripreme torte stavite jogurt u sirnu maramu i ostavite da se cijedi najmanje 24 sata.
  • 2. Za kore, umutite šećer i jaja u posudi. Pomiješajte i kuhajte na pari, neprestano miješajući. Dodajte med i maslac. Miješajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
  • 3. Postepeno dodavajte brašno i prašak za pecivo i mijesite dok se ne sjedine. Glatko tijesto bi trebalo imati čvrstoću gline koja se ne lijepi za ruke.
  • 4. Izrežite tijesto u 8 podjednakih komada i svaki komad izvaljajte u oblik tankog kruga na pobrašnjenu podlogu. Okruglim kalupom za kolače razrežite tijesto u kružne oblike (promjera 20 cm).
  • 5. Prebacite jednu koru na papir za pečenje i probodite vilicom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok ne poprimi zlatno-smeđu boju ili oko 5 - 6 minuta. Ponovite s preostalim korama. Ispecite i ostatke i ostavite da se ohlade.
  • 6. Za kremu, pomiješajte procijeđeni jogurt sa šećerom i vanilijom. Ostavite dio kreme za završno ukrašavanje torte.
  • 7. Složite tortu u kalup s odvojivim dnom kombinirajući koru s redom kreme, redom džema od borovnice. Završite sa slojem kreme. Ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 8. Otvorite kalup za torte i maknite stranice kalupa te premažite stranice torte s preostalom kremom. Ostatke kora izmiksajte u mikseru i pospite po torti.

Povezani recepti

Vidi sve