Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Nedjelja 1 Studeni u 03:25 | Nedjelja 1 Studeni u 03:50

Opis

  1. Za kremu, prije pripreme torte stavite jogurt u sirnu maramu i ostavite da se cijedi najmanje 24 sata.
  2. Za kore, umutite šećer i jaja u posudi. Pomiješajte i kuhajte na pari, neprestano miješajući. Dodajte med i maslac. Miješajte dok se ne zgusne. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi.
  3. Postepeno dodavajte brašno i prašak za pecivo i mijesite dok se ne sjedine. Glatko tijesto bi trebalo imati čvrstoću gline koja se ne lijepi za ruke.
  4. Izrežite tijesto u 8 podjednakih komada i svaki komad izvaljajte u oblik tankog kruga na pobrašnjenu podlogu. Okruglim kalupom za kolače razrežite tijesto u kružne oblike (promjera 20 cm).
  5. Prebacite jednu koru na papir za pečenje i probodite vilicom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok ne poprimi zlatno-smeđu boju ili oko 5 - 6 minuta. Ponovite s preostalim korama. Ispecite i ostatke i ostavite da se ohlade.
  6. Za kremu, pomiješajte procijeđeni jogurt sa šećerom i vanilijom. Ostavite dio kreme za završno ukrašavanje torte.
  7. Složite tortu u kalup s odvojivim dnom kombinirajući koru s redom kreme, redom džema od borovnice. Završite sa slojem kreme. Ostavite u hladnjaku preko noći.
  8. Otvorite kalup za torte i maknite stranice kalupa te premažite stranice torte s preostalom kremom. Ostatke kora izmiksajte u mikseru i pospite po torti.

 

Sastojci

Kore:

  • 500 g brašna
  • 4 jaja
  • 160 g šećera
  • 150 g maslaca
  • 4 žlice meda
  • 2 žličice praška za pecivo

Krema:

  • 3 kg jogurta
  • 100 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 staklenka džema od borovnica

Povezani recepti