Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 27 Rujan u 11:30 | Ponedjeljak 27 Rujan u 16:30

Opis

  1. Za mesne okruglice, naribajte parmezan i napravite pastu od češnjaka i prstohvata soli. Naribajte zest limuna i luk. Sitno nasjeckajte bosiljak i peršin.
  2. Mljeveno meso pomiješajte s parmezanom, zestom limuna, češnjakom, bosiljkom i peršinom. Dodajte krušne mrvice, jaje i senf. Ulijte maslinovo ulje i začinite sa soli i paprom. Promiješjte da se sve sjedini.
  3. Od smjese radite male okruglice i stavite ih na papir za pečenje, koji ste namazali maslinovim uljem. Pecite u pećnici, zagrijanoj na 220C, 12 minuta.
  4. Kako biste napravili umak, u dubokoj tavi zagrijte maslinovo ulje. Dodajte nasjeckani češnjak i pržite nekoliko sekundi. Dodajte rajčice i sitno sjeckani bosiljak, začinite sa soli. Kuhajte 5 minuta na slaboj vatri. Maknite s vatre.
  5. Tjesteninu istresite u kalup za pečenje. Ulijte umak, na vrh posložite mesne okruglice, ulijte 400 ml vruće vode i pospite trganom Mozzarellom i naribanim parmezanom.
  6. Pecite u pećnici, zagrijanoj na 180C, dok se sve ne ispeče - otprilike 15 minuta ili dok pasta ne postane al dente.
  7. Poslužite uz kap maslinovog ulja i nekoliko listića svježeg bosiljka.

Naputak:

Vrijeme kuhanja i količina tekućine ovise o vrsti tjestenine koju koristite.

Sastojci

  • 200 g sitne tjestenine (školjkice)
  • 1/2 vezice bosiljka
  • 2 loptice Mozzarella sira (250 g)
  • Parmezan za posipanje

Za mesne okruglice:

  • 700 g goveđeg mljevenog mesa
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 40 g Parmezana
  • 1/2 vezice peršina
  • 1/2 vezice bosiljka
  • 1 žlica senfa
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 3 - 4 žlice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • Zest 1 limuna
  • Soli i papra prema želji
  • Maslinovo ulje za premaz papira za pečenje

Za umak:

  • 1,2 kg pasirane rajčice u konzervi
  • 4 češnja češnjaka
  • 60 ml maslinovog ulja
  • 1 grančica bosiljka
  • soli prema ukusu

Povezani recepti