Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 3 Prosinac u 16:35 | Subota 4 Prosinac u 00:10

Opis

  1. Naribajte zest dva limuna, iscijedite sok četiri limuna i stavite u zdjelu zajedno sa zestom.
  2. U metalnoj zdjeli pomiješajte šećer, sok limuna i zest, te maslac. Zdjelu stavite na lonac napunjen vodom, kuhajte uz neprekidno miješanje dok se maslac ne rastopi.
  3. Zatim, dodajte tučena jaja i žutanjke, te nastavite miksati dok se krema ne zgusne.
  4. Žlicom napunite male čaše i ohladite.
  5. Istucite bjelanjke sa šećerom i vanili šećerom, dok se ne pojave čvrsti vrhovi i smjesa ne postane pahuljasta. Čašice ukrasite meringom. Za posluživanje, ručnim plamenikom karamelizirajte vrhove.

Sastojci

  • 4 limuna
  • 2 žutanjka
  • 2 jaja
  • 180 g šećera
  • 150 g maslaca

Za ukrašavanje:

  • 2 bjelanjka (sobne temperature)
  • 70 g šećera
  • 1 vrećica vanili šećera

Povezani recepti