Opis

Priprema:

1.  Prelijte kvasac sa 50 ml tople vode. Dodajte šećer, prstohvat brašna i ostavite da fermentira. Brašno pomiješajte sa solju i provansalskim travama.

2.  Dodajte nasjeckane sušene rajčice, inćune, masline, slaninu i maslinovo ulje. Dodajte fermentirani kvasac i oko 120 ml tople vode.

3.  Umijesite meko tijesto, stavite ga u zdjelu, pokrijte plastičnom folijom i pustite da se diže.

4.  Kad se tijesto digne, podijelite ga na dva dijela i oblikujte u list.

5.  Nožem urežite sredinu štruce tako da ju ne prerežete do kraja. Zarežite nožem obje strane. Ostavite štruce da se dižu još 30 minuta.

6.  Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva (ventilator). Obje štruce namažite maslinovim uljem i pecite oko 15 minuta. 

Sastojci

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 3 žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja (+ dodatno za pomašćivanje)
  • 1/2 žličice soli
  • 1 1/2 žličice provansalskih trava (mješavina lovora
  • peršina
  • kadulje
  • ružmarina i timijana)
  • 150 g maslina bez koštica (crnih i zelenih)
  • 50 g sušene rajčice (u maslinovom ulju)
  • 100 g slanine
  • 3 fileta inćuna
  • 1 prstohvat šećera
  • brašno za posipanje

Povezani recepti