Malabi s preljevom od jagoda
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 750 ml mlijeka
- 180 g šećera
- 40 g kukuruznog škroba
- 1 žlica ružine vodice
- Za preljev od jagoda:
- 4 žlice džema od jagoda
- 150 ml vode
- 100 g šećera
- 1 žlica ružine vodice
- 1 štapić cimeta
- očišćene pistacije za ukrašavanje
Priprema
- 1. Da napravite mliječni puding, u loncu zagrijte 650 ml mlijeka i šećer. U preostalo, hladno mlijeko, umiješajte ružinu vodicu i škrob.
- 2. Škrob ulijte u vruće mlijeko i na štednjaku miješajte dok se ne zgusne u kremu.
- 3. Rasporedite je u čaše za posluživanje i ohladite.
- 4. Za preljev od jagoda, na umjerenoj vatri kuhajte džem od jagoda, vodu, štapić cimeta, šećer i ružinu vodicu, dok se ne zgusnu. Procijedite ih, a prije prelijevanja kreme ohladite.
- 5. Kremu ukrasite preljevom od jagoda i sjeckanim pistacijama.