Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 750 ml mlijeka
  • 180 g šećera
  • 40 g kukuruznog škroba
  • 1 žlica ružine vodice
  • Za preljev od jagoda:
  • 4 žlice džema od jagoda
  • 150 ml vode
  • 100 g šećera
  • 1 žlica ružine vodice
  • 1 štapić cimeta
  • očišćene pistacije za ukrašavanje

Priprema

  • 1. Da napravite mliječni puding, u loncu zagrijte 650 ml mlijeka i šećer. U preostalo, hladno mlijeko, umiješajte ružinu vodicu i škrob.
  • 2. Škrob ulijte u vruće mlijeko i na štednjaku miješajte dok se ne zgusne u kremu.
  • 3. Rasporedite je u čaše za posluživanje i ohladite.
  • 4. Za preljev od jagoda, na umjerenoj vatri kuhajte džem od jagoda, vodu, štapić cimeta, šećer i ružinu vodicu, dok se ne zgusnu. Procijedite ih, a prije prelijevanja kreme ohladite.
  • 5. Kremu ukrasite preljevom od jagoda i sjeckanim pistacijama.