Sporo kuhani teleći obrazi sa zgnječenim krumpirom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 kg telećih obraza
- 2 češnja češnjaka
- 2 luka
- 2 grančice majčine dušice
- 2 lovorova lista
- 1 žličica crnog papra u zrnu
- 500-700 ml goveđeg temeljca
- 500 ml tamnog piva
- soli i papra po ukusu
- brašno za oblaganje mesa
- 3-4 žlice ulja za prženje
- 800 g manjih mladih krumpira
- 100 g maslaca
- 2 grančice ružmarina
- soli i papra po ukusu
Priprema
- 1. Teleće obraze očistite od opni i narežite na podjednake komadiće.
- 2. Posolite ih, popaprite i uvaljajte u brašno.
- 3. Krupno narežite češnjak, a luk na polumjesece.
- 4. Meso zapržite u električnom ili običnom loncu da porumeni.
- 5. U isti lonac dodajte luk, češnjak, majčinu dušicu, listove lovora, crni papar u zrnu i soli po ukusu. Promiješajte ih i pržite dok ne porumeni luk.
- 6. Zalijte ih temeljcem i pivom. Sporo ih kuhajte šest sati u električnom ili osam sati u običnom loncu.
- 7. Dobro oprane, neoguljene krumpire skuhajte u slanoj vodi. Posložite ih na pleh premazan maslacem i lagano zgnječite. Povrh svakog krumpira nanesite grumen maslaca, pospite ih ružmarinom i posolite. Pecite ih 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, dok ne porumene.
- 8. Meso poslužite s krumpirom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Biftek “à café”
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Adam Liaw
Junetina u umaku za polizati prste
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom
Recepti Nico Reynolds
Savršen odrezak na žaru sa salatom od komorača i kukuruzom u maslacu i parmezanu
Recepti Ainsley Harriott
Mljevena govedina s krumpirom, lukom i zelenim povrćem s maslacem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Adam Liaw
Li Hongzhangov Chop Suey
Recepti Adam Liaw
Goveđi Rendang
Recepti Adam Liaw
Nyonya goveđi lemak