Sporo kuhani teleći obrazi sa zgnječenim krumpirom
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 1 kg telećih obraza
- 2 češnja češnjaka
- 2 luka
- 2 grančice majčine dušice
- 2 lovorova lista
- 1 žličica crnog papra u zrnu
- 500-700 ml goveđeg temeljca
- 500 ml tamnog piva
- soli i papra po ukusu
- brašno za oblaganje mesa
- 3-4 žlice ulja za prženje
- 800 g manjih mladih krumpira
- 100 g maslaca
- 2 grančice ružmarina
- soli i papra po ukusu
Priprema
- 1. Teleće obraze očistite od opni i narežite na podjednake komadiće.
- 2. Posolite ih, popaprite i uvaljajte u brašno.
- 3. Krupno narežite češnjak, a luk na polumjesece.
- 4. Meso zapržite u električnom ili običnom loncu da porumeni.
- 5. U isti lonac dodajte luk, češnjak, majčinu dušicu, listove lovora, crni papar u zrnu i soli po ukusu. Promiješajte ih i pržite dok ne porumeni luk.
- 6. Zalijte ih temeljcem i pivom. Sporo ih kuhajte šest sati u električnom ili osam sati u običnom loncu.
- 7. Dobro oprane, neoguljene krumpire skuhajte u slanoj vodi. Posložite ih na pleh premazan maslacem i lagano zgnječite. Povrh svakog krumpira nanesite grumen maslaca, pospite ih ružmarinom i posolite. Pecite ih 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C, dok ne porumene.
- 8. Meso poslužite s krumpirom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Ainsley Harriott
Mljevena govedina s krumpirom, lukom i zelenim povrćem s maslacem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Adam Liaw
Li Hongzhangov Chop Suey
Recepti Adam Liaw
Goveđi Rendang
Recepti Adam Liaw
Nyonya goveđi lemak
Recepti Shane Delia
Manti (turski valjušci od govedine sa sudžuk maslacem)
Recepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave