Opis
Priprema:
1. Oprati paprike, polovicu ispasirati, a preostale narezati na trake.
2. Oguliti i sitno isjeckati luk, celer i češnjak. Kratko propržiti na zagrijanom maslinovom ulju.
3. Uliti rižino vino, lagano sve ispržiti i umiješati u pasirane paprike.
4. Pomalo dolijevati vino pa bujon. Posoliti. Kuhati dok se riža ne skuha, ali treba ostati čvrsta u sredini.
5. Skinuti s vatre i dodati dimljenu papriku, krem sir, pečenu papriku narezanu na trake, naribani sir „Grana padano“, isjeckani bosiljak i papar po ukusu. Promiješati i servirati.
Savjet:
Ne koristiti paprike iz staklene tegle kako biste bili sigurni da nema dodatnog octa. Možete poslužiti jelo s pečenim listićima badema, koje ste ispekli na suhoj tavi.
Sastojci
Sastojci
- g arborio riže
- 12 pečenih crvenih paprika
- 1 luk
- 1 rebrasti celer
- 2 češnja češnjaka
- 1 l bujona od povrća
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 ml bijelog vina
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1-2 žlice krem sira
- 80 g sira “Grana padano”
- 2 lista bosiljka
- sol i papar po ukusu