Rižoto od pečene paprike

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama. 

Sastojci

  • Sastojci
  • arborio riže
  • 12 pečenih crvenih paprika
  • 1 luk
  • 1 rebrasti celer
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 l bujona od povrća
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 150 ml bijelog vina
  • 1/2 žličice dimljene paprike
  • 1-2 žlice krem sira
  • 80 g sira “Grana padano”
  • 2 lista bosiljka
  • sol i papar po ukusu

Priprema

  • 1. Oprati paprike, polovicu ispasirati, a preostale narezati na trake.
  • 2. Oguliti i sitno isjeckati luk, celer i češnjak. Kratko propržiti na  zagrijanom maslinovom ulju.
  • 3. Uliti rižino vino, lagano sve ispržiti i umiješati u pasirane paprike.  
  • 4. Pomalo dolijevati vino pa bujon. Posoliti. Kuhati dok se riža ne skuha, ali treba ostati čvrsta u sredini.
  • 5. Skinuti s vatre i dodati dimljenu papriku, krem sir, pečenu papriku narezanu na trake, naribani sir „Grana padano“, isjeckani bosiljak i papar po ukusu. Promiješati i servirati.
  • Savjet:
  • Ne koristiti paprike iz staklene tegle kako biste bili sigurni da nema dodatnog octa. Možete poslužiti jelo s pečenim listićima badema, koje ste ispekli na suhoj tavi.

Povezani recepti

Vidi sve