Opis

Priprema:

 

1. Oprati paprike, polovicu ispasirati, a preostale narezati na trake.

2. Oguliti i sitno isjeckati luk, celer i češnjak. Kratko propržiti na  zagrijanom maslinovom ulju.

3. Uliti rižino vino, lagano sve ispržiti i umiješati u pasirane paprike.  

4. Pomalo dolijevati vino pa bujon. Posoliti. Kuhati dok se riža ne skuha, ali treba ostati čvrsta u sredini.

5. Skinuti s vatre i dodati dimljenu papriku, krem sir, pečenu papriku narezanu na trake, naribani sir „Grana padano“, isjeckani bosiljak i papar po ukusu. Promiješati i servirati.

Savjet:

Ne koristiti paprike iz staklene tegle kako biste bili sigurni da nema dodatnog octa. Možete poslužiti jelo s pečenim listićima badema, koje ste ispekli na suhoj tavi.  

Sastojci

Sastojci

  • g arborio riže
  • 12 pečenih crvenih paprika
  • 1 luk
  • 1 rebrasti celer
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 l bujona od povrća
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 150 ml bijelog vina
  • 1/2 žličice dimljene paprike
  • 1-2 žlice krem sira
  • 80 g sira “Grana padano”
  • 2 lista bosiljka
  • sol i papar po ukusu

Povezani recepti