Rižoto od pečene paprike
Recept iz: Lora i Stoyan

Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- Sastojci
- arborio riže
- 12 pečenih crvenih paprika
- 1 luk
- 1 rebrasti celer
- 2 češnja češnjaka
- 1 l bujona od povrća
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 ml bijelog vina
- 1/2 žličice dimljene paprike
- 1-2 žlice krem sira
- 80 g sira “Grana padano”
- 2 lista bosiljka
- sol i papar po ukusu
Priprema
- 1. Oprati paprike, polovicu ispasirati, a preostale narezati na trake.
- 2. Oguliti i sitno isjeckati luk, celer i češnjak. Kratko propržiti na zagrijanom maslinovom ulju.
- 3. Uliti rižino vino, lagano sve ispržiti i umiješati u pasirane paprike.
- 4. Pomalo dolijevati vino pa bujon. Posoliti. Kuhati dok se riža ne skuha, ali treba ostati čvrsta u sredini.
- 5. Skinuti s vatre i dodati dimljenu papriku, krem sir, pečenu papriku narezanu na trake, naribani sir „Grana padano“, isjeckani bosiljak i papar po ukusu. Promiješati i servirati.
- Savjet:
- Ne koristiti paprike iz staklene tegle kako biste bili sigurni da nema dodatnog octa. Možete poslužiti jelo s pečenim listićima badema, koje ste ispekli na suhoj tavi.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Justine Schofield
Rižoto od cikle s feta sirom i lješnjacima
Recepti Luca Ciano
Rižoto ‘ala puttanesca’ s burrata sirom
Recepti Lora i Stoyan
Složenac od riže i patlidžana
Recepti Adam Liaw
Nasi lemak
Recepti Silvia Colloca
Arancini
Recepti Luca Ciano
Rižoto od prepelica s parmezanom
Recepti Adam Liaw
Pržena riža Yangzhou
Recepti Adam Liaw
Thunder tea riža sa sardinama i utrnutim okusom
Recepti Luca Ciano
Carnaroli rižoto s rakovim mesom i stracciatellom
Recepti Adam Liaw
Tangyuan u pekinškom stilu s crnim sezamom