Opis

Priprema:

1. Oštrim nožem stanjiti meso i izrezati na tanke trake. Začiniti solju i paprom.

2. Svaku traku mesa pokriti trakom pršuta i staviti list kadulje. Omotati i zatvoriti roladice čačkalicom.

3. Popržiti roladice sa svih strana u zagrijanom maslinovom ulju dok ne postanu zlatne. Doliti marsala vino, promiješati i po želji flambirati. Skinuti tavu s vatre, izvaditi meso i staviti maslac, posoliti i popapriti po ukusu.

4. Oguliti šampinjone i otkinuti stabljiku. Začiniti solju i paprom te preliti otopljenim maslacem. Zagrijati pećnicu na 220 ºC (na vrući zrak). Peći šampinjone dok ne postanu zlatni, oko 10 minuta. Izvaditi ih iz pećnice.

5. Staviti malo rikole u svaki šampinjon. Staviti roladice preko šampinjona i preliti ih umakom. 

Sastojci

Sastojci

  • 600 g pilećeg filea
  • 160 g pršuta
  • 24 mala lista kadulje
  • 50 ml Marsala vina
  • 50 g maslaca
  • 30 ml maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu

Za ukrašavanje

  • 24 mala šampinjona
  • 100 g rikole
  • 30 g maslaca
  • sol i papar po ukusu

Povezani recepti