Opis
Priprema:
1. Oštrim nožem stanjiti meso i izrezati na tanke trake. Začiniti solju i paprom.
2. Svaku traku mesa pokriti trakom pršuta i staviti list kadulje. Omotati i zatvoriti roladice čačkalicom.
3. Popržiti roladice sa svih strana u zagrijanom maslinovom ulju dok ne postanu zlatne. Doliti marsala vino, promiješati i po želji flambirati. Skinuti tavu s vatre, izvaditi meso i staviti maslac, posoliti i popapriti po ukusu.
4. Oguliti šampinjone i otkinuti stabljiku. Začiniti solju i paprom te preliti otopljenim maslacem. Zagrijati pećnicu na 220 ºC (na vrući zrak). Peći šampinjone dok ne postanu zlatni, oko 10 minuta. Izvaditi ih iz pećnice.
5. Staviti malo rikole u svaki šampinjon. Staviti roladice preko šampinjona i preliti ih umakom.
Sastojci
Sastojci
- 600 g pilećeg filea
- 160 g pršuta
- 24 mala lista kadulje
- 50 ml Marsala vina
- 50 g maslaca
- 30 ml maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu
Za ukrašavanje
- 24 mala šampinjona
- 100 g rikole
- 30 g maslaca
- sol i papar po ukusu