1. Luk narežite na polumjesece, a papriku na kockice. Stavite ih u zdjelu, dodajte ocijeđen grah i rukolu. Sve zajedno pomiješajte.
  2. Ocat pomiješajte sa soli i češnjakom u prahu. Ulijte maslinovo ulje, dodajte papar i dobro promiješajte.
  3. Preljev prelijte po salati. Prije posluživanja pospite s hrskavim lukom.

Naputak:

Hrskavi luk možete kupiti u većim trgovinama.

Također, možete ga napraviti sami. Tanko narežite luk, pospite sa soli, uvaljate u brašno i pržite u ulju dok ne postane hrskav.

Sastojci

  • 200 g rukole
  • 1 konzerva crvenog graha (400 g)
  • 3 pečene crvene paprike (u teglici s octom)
  • 1 manji crveni luk
  • 2 žlice hrskavo prženog luka
  • Za preljev:
  • 40 ml crvenog vinskog octa
  • 70 ml maslinovog ulja
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • Soli i papra po želji

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve