Listovi vinove loze punjeni janjetinom
Recept iz: Lora i Stoyan
- Sitno nasjeckajte luk, češnjak, peršin i paprenu metvicu, zatim sve stavite u veliku zdjelu.
- Dodajte mljeveno meso i rižu, koju ste prethodno oprali.
- Začinite sa soli, paprikom i polovicom maslinovog ulja. Sve zajedno promiješajte.
- Na svaki list vinove loze stavite žličicu nadjeva, zamotajte u čvrste rolice. Dno lonca obložite vinovom lozom i na složene listove stavite rolice.
- Na vrh stavite rajčicu, koju ste narezali na ploške. Zalijte vinom i preostalim maslinovim uljem. Kuhajte na slaboj vatri, otprilike jedan sat.
- Češnjak zdrobite s prstohvatom soli dok se ne pretvori u pastu i koristite to kao začin jogurtu. Po potrebi, dodajte sol. Uz rolice poslužite umak od jogurta.
Sastojci
- 2 teglice listova vinove loze
- 800 g mljevene janjetine (od buta)
- 200 g riže
- 2 vezice mladog luka
- 1 vezica mladog češnjaka
- 1 vezica paprene metvice
- 1 vezica peršina
- 2 rajčice
- 100 ml bijelog vina
- 100 ml maslinovog ulja1 žlica mljevene crvene paprike
- 1 žličica papra
- soli prema ukusu
- Za posluživanje:
- 400 g jogurta
- 1 češanj češnjaka
- soli prema ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom