1. Sitno nasjeckajte luk, češnjak, peršin i paprenu metvicu, zatim sve stavite u veliku zdjelu.
  2. Dodajte mljeveno meso i rižu, koju ste prethodno oprali.
  3. Začinite sa soli, paprikom i polovicom maslinovog ulja. Sve zajedno promiješajte.
  4. Na svaki list vinove loze stavite žličicu nadjeva, zamotajte u čvrste rolice. Dno lonca obložite vinovom lozom i na složene listove stavite rolice.
  5. Na vrh stavite rajčicu, koju ste narezali na ploške. Zalijte vinom i preostalim maslinovim uljem. Kuhajte na slaboj vatri, otprilike jedan sat.
  6. Češnjak zdrobite s prstohvatom soli dok se ne pretvori u pastu i koristite to kao začin jogurtu. Po potrebi, dodajte sol. Uz rolice poslužite umak od jogurta.

Sastojci

  • 2 teglice listova vinove loze
  • 800 g mljevene janjetine (od buta)
  • 200 g riže
  • 2 vezice mladog luka
  • 1 vezica mladog češnjaka
  • 1 vezica paprene metvice
  • 1 vezica peršina
  • 2 rajčice
  • 100 ml bijelog vina
  • 100 ml maslinovog ulja1 žlica mljevene crvene paprike
  • 1 žličica papra
  • soli prema ukusu
  • Za posluživanje:
  • 400 g jogurta
  • 1 češanj češnjaka
  • soli prema ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve