Opis
Priprema:
1. Prokuhati leću zajedno sa sitno isjeckanim češnjem češnjaka i grančicom timijana. Kada se leća skuha, ocijediti je i preliti hladnom vodom, a zatim dobro procijediti.
2. Pomiješati procijeđeni jogurt s izmrvljenim češnjakom, sjeckanom mentom, estragonom i peršinom. Posoliti i promiješati.
3. Oguliti krastavac i celer i narezati ga na trake. Pomiješati ga s lećom. Začiniti maslinovim uljem, sokom od limuna, senfom, solju i paprom po ukusu.
4. Staviti procijeđeni jogurt na tanjur, odozgo staviti leću i poslužiti.
Sastojci
Sastojci
- 300 g crne leće
- 1 krastavac
- 2 stabljike celera
- 2 lista mente
- 4 grančice estragona
- 4 stabljike peršina
- 200 g jogurta
- 2 češnja češnjaka
- 1 grančica timijana
- 1 žličica senfa
- 50 ml maslinovog ulja
- 4 žlice soka od limuna
- soli i papara po ukusu