Varivo od crne leće i jogurta
Recept iz: Lora i Stoyan
Priprema:
1. Prokuhati leću zajedno sa sitno isjeckanim češnjem češnjaka i grančicom timijana. Kada se leća skuha, ocijediti je i preliti hladnom vodom, a zatim dobro procijediti.
2. Pomiješati procijeđeni jogurt s izmrvljenim češnjakom, sjeckanom mentom, estragonom i peršinom. Posoliti i promiješati.
3. Oguliti krastavac i celer i narezati ga na trake. Pomiješati ga s lećom. Začiniti maslinovim uljem, sokom od limuna, senfom, solju i paprom po ukusu.
4. Staviti procijeđeni jogurt na tanjur, odozgo staviti leću i poslužiti.
Sastojci
- Sastojci
- 300 g crne leće
- 1 krastavac
- 2 stabljike celera
- 2 lista mente
- 4 grančice estragona
- 4 stabljike peršina
- 200 g jogurta
- 2 češnja češnjaka
- 1 grančica timijana
- 1 žličica senfa
- 50 ml maslinovog ulja
- 4 žlice soka od limuna
- soli i papara po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Soda-pogačice s maslacem
Recepti Lora i Stoyan
Zapečene mahune s paprom s limunom i parmezanom
Recepti Lora i Stoyan
Paella s piletinom i kozicama
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Lora i Stoyan
Afganistanska salata
Recepti Lora i Stoyan
Kabulski pilav
Recepti Lora i Stoyan
Sholezard
Recepti Lora i Stoyan
Salata s popečcima od graha i salsom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pileća prsa na naglo s kremastim kukuruzom
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom