Varivo od crne leće i jogurta

Priprema:

1. Prokuhati leću zajedno sa sitno isjeckanim češnjem češnjaka i grančicom timijana. Kada se leća skuha, ocijediti je i preliti hladnom vodom, a zatim dobro procijediti.

2. Pomiješati procijeđeni jogurt s izmrvljenim češnjakom, sjeckanom mentom, estragonom i peršinom. Posoliti i promiješati.

3. Oguliti krastavac i celer i narezati ga na trake. Pomiješati ga s lećom. Začiniti maslinovim uljem, sokom od limuna, senfom, solju i paprom po ukusu.

4. Staviti procijeđeni jogurt na tanjur, odozgo staviti leću i poslužiti. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 300 g crne leće
  • 1 krastavac
  • 2 stabljike celera
  • 2 lista mente
  • 4 grančice estragona
  • 4 stabljike peršina
  • 200 g jogurta
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 grančica timijana
  • 1 žličica senfa
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 4 žlice soka od limuna
  • soli i papara po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve