Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 500 g goveđe koljenice, s kostima
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 list lovora
  • 50 g maslaca
  • 50 g brašna
  • 50 g riže
  • 300 ml mlijeka
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • Sol i papar po želji
  • 50 g maslaca
  • 1 žličica mljevene paprike

Priprema

  • 1. U posudi prelijte meso s dvije litre hladne vode. Posolite. Kad zakipi, uklonite pjenu s površine.
  • 2. Dodajte papar, lovor i sitno sjeckani luk i češnjak. Kuhajte dok meso nije potpuno kuhano, za 2 - 3 sata.
  • 3. Zatim sve uklonite s vatre, procijedite, izvadite meso i sačuvajte temeljac. Kad se meso ohladi, iskidajte ga.
  • 4. Prepržite maslac i brašno da posmeđi, stavite koncentrat rajčice i ulijte mlijeko.
  • 5. Ulijte malo temeljca, dodajte rižu i kuhajte dok riža ne omekša.
  • 6. Dodajte meso i kad juha zakipi, gotova je.
  • 7. Zagrijte maslac do svijetlosmeđe boje. Ugasite vatru, sipajte mljevenu papriku. I promiješajte. Poslužite uz juhu.
  • Savjet: sačuvajte ostatak temeljca u hladnjaku.

Povezani recepti

Vidi sve