1. Za pripremu nadjeva, očistite mrkvu, luk i češnjak. Sitno ih nasjeckajte. Prepržite ih na maslinovom ulju, zatim dodajte mljeveno meso. Pržite, miješajte bez prestanka, sve dok se ne formiraju zlatno smeđi komadići.
  2. Dodajte koncentrat rajčice. Začinite sa sitno nasjeckanim timijanom i Worcestershire umakom. Ulijte temeljac. Začinite sa soli i dodajte papar, kumin, origano, slatku i ljutu papriku. Pomiješajte dok se ne sjedini. Gotovi nadjev ostavite da se ohladi.
  3. Otopljenim maslacem premažite dvije filo kore i položite jednu na drugu.
  4. Žlicom stavite nadjev po dužini filo kore i zarolajte u tanku rolu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav nadjev. Svaku rolu narežite na četiri dijela, kako biste stvorili pite u obliku cigare.
  5. Stavite ih na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Premažite ih žutanjkom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 C stupnjeva, dok ne poprime zlatnu boju ili otprilike 15 minuta.
  6. Jogurt začinite sa soli. U zagrijano maslinovo ulje ubacite papriku. Prelijte po jogurtu i lagano pomiješajte. Pite poslužite s jogurtom.

Sastojci

  • 12 listova filo kora
  • 1 žutanjak za premazivanje
  • maslac za premazivanje
  • Za nadjev:
  • 300 g mljevene govedine (plećka)
  • 300 g mljevenih svinjskih kotleta (bez kosti)
  • 1 mrkva
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 3 grančice timijana
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 žlica Worcestershire umaka
  • 100 ml goveđeg temeljca
  • 1 prstohvat kumina
  • 1 prstohvat sušenog origana
  • 1 prstohvat ljute paprike
  • 1/2 žličice paprike
  • soli i papra po želji
  • Za posluživanje:
  • 400 g cijeđenog jogurta
  • 40 ml maslinovog ulja
  • 1/2 žličice paprike
  • soli po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve