Pite od mljevenog mesa i povrća
Recept iz: Lora i Stoyan
- Za pripremu nadjeva, očistite mrkvu, luk i češnjak. Sitno ih nasjeckajte. Prepržite ih na maslinovom ulju, zatim dodajte mljeveno meso. Pržite, miješajte bez prestanka, sve dok se ne formiraju zlatno smeđi komadići.
- Dodajte koncentrat rajčice. Začinite sa sitno nasjeckanim timijanom i Worcestershire umakom. Ulijte temeljac. Začinite sa soli i dodajte papar, kumin, origano, slatku i ljutu papriku. Pomiješajte dok se ne sjedini. Gotovi nadjev ostavite da se ohladi.
- Otopljenim maslacem premažite dvije filo kore i položite jednu na drugu.
- Žlicom stavite nadjev po dužini filo kore i zarolajte u tanku rolu. Postupak ponavljajte dok ne potrošite sav nadjev. Svaku rolu narežite na četiri dijela, kako biste stvorili pite u obliku cigare.
- Stavite ih na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Premažite ih žutanjkom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 C stupnjeva, dok ne poprime zlatnu boju ili otprilike 15 minuta.
- Jogurt začinite sa soli. U zagrijano maslinovo ulje ubacite papriku. Prelijte po jogurtu i lagano pomiješajte. Pite poslužite s jogurtom.
Sastojci
- 12 listova filo kora
- 1 žutanjak za premazivanje
- maslac za premazivanje
- Za nadjev:
- 300 g mljevene govedine (plećka)
- 300 g mljevenih svinjskih kotleta (bez kosti)
- 1 mrkva
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- 40 ml maslinovog ulja
- 3 grančice timijana
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 žlica Worcestershire umaka
- 100 ml goveđeg temeljca
- 1 prstohvat kumina
- 1 prstohvat sušenog origana
- 1 prstohvat ljute paprike
- 1/2 žličice paprike
- soli i papra po želji
- Za posluživanje:
- 400 g cijeđenog jogurta
- 40 ml maslinovog ulja
- 1/2 žličice paprike
- soli po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira
Recepti Lora i Stoyan
Kruh s češnjakom i namaz od zelenih maslina