Opis
Način pripreme:
- Pomiješajte dva tipa brašna i sol u zdjeli. Umiješajte kvasac s 220 ml tople vode, maslinovim uljem i meda. Dodajte u brašno.
- Umiješajte sastojke u glatko i gipko tijesto. Stavite u čistu zdjelu i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite sa strane da se diže dok se volumenom ne udvostruči, nekih 30 - 40 minuta.
- Izvaljajte tijesto na nabrašnanoj površini i narežite na vrpce. Zavinite svaku traku i stavite na pladanj za pečenje.
- Umiješajte sušene rajčice i biljne začine s 1 - 2 žlice vode. Premažite grisine. Posipajte s dvije vrste sezama i slanim pahuljicama. Ostavite da odstoji 10 minuta.
- Ispecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva C nekih 10 minuta.
*Pecite u pećnici na vrući zrak.
Savjet: Ako nemate smjesu začina iz trgovine, pomiješajte mediteranske biljke s češnjakom u prahu i sušenim rajčicama.
Sastojci
- 200 g brašna tipa 500
- 200 g integralnog brašna
- 1 žličica soli
- 1 žličica suhog kvasca
- 1 žlica meda
- 2 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlica rajčica ili biljnog začina
- Svijetle i tamne sjemenke sezama za posipanje
- Pahuljice soli za posipanje