Grisini sa sezamom

Grisini sa sezamom
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Petak 29 Svibanj u 11:30 | Petak 29 Svibanj u 16:30

Opis

Način pripreme:

  1. Pomiješajte dva tipa brašna i sol u zdjeli. Umiješajte kvasac s 220 ml tople vode, maslinovim uljem i meda. Dodajte u brašno.
  2. Umiješajte sastojke u glatko i gipko tijesto. Stavite u čistu zdjelu i prekrijte plastičnom folijom. Ostavite sa strane da se diže dok se volumenom ne udvostruči, nekih 30 - 40 minuta.
  3. Izvaljajte tijesto na nabrašnanoj površini i narežite na vrpce. Zavinite svaku traku i stavite na pladanj za pečenje.
  4. Umiješajte sušene rajčice i biljne začine s 1 - 2 žlice vode. Premažite grisine. Posipajte s dvije vrste sezama i slanim pahuljicama. Ostavite da odstoji 10 minuta.
  5. Ispecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 stupnjeva C nekih 10 minuta.

 *Pecite u pećnici na vrući zrak.

Savjet: Ako nemate smjesu začina iz trgovine, pomiješajte mediteranske biljke s češnjakom u prahu i sušenim rajčicama.

Sastojci

  • 200 g brašna tipa 500
  • 200 g integralnog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica suhog kvasca
  • 1 žlica meda
  • 2 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žlica rajčica ili biljnog začina
  • Svijetle i tamne sjemenke sezama za posipanje
  • Pahuljice soli za posipanje

Povezani recepti