Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • 8 slatko-kiselih jabuka
  • 160 g brašna
  • 4 jaja (sobne temperature)
  • 180 g šećera
  • 2 žlice vina marsala
  • 60 g maslaca
  • 120 ml mlijeka (sobne temperature)
  • 1-2 žličice ekstrakta vanilije
  • 150 g oraha
  • 120 g šećera
  • 1 žličica cimeta

Priprema

  • 1. Za lijevano tijesto, rastopite maslac pa ulijte mlijeko, marsalu i vaniliju. Dodajte ih u jaja umućena sa šećerom, a na kraju dobro umiješajte brašno.
  • 2. Oguljene jabuke ribežom narežite na tanke ploške debljine 3-4 mm. Uronite ih u tijesto i lagano promiješajte.
  • 3. Jabuke i tijesto rasporedite u četvrtasti kalup obložen nauljenim papirom za pečenje. Pecite ih 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, pa izvadite kolač i odložite ga da se ohladi.
  • 4. Za karamelizirane orahe, u odgovarajućoj posudi otopite šećer u svijetli karamel. Ubacite te dobro promiješajte sjeckane orahe i cimet. Izlijte ih na silikonsku podlogu i pustite da se posve ohlade.
  • 5. Kolač poslužite posut karameliziranim orasima zdrobljenima u mužaru.

Povezani recepti

Vidi sve