Kolač s nevidljivim jabukama i karameliziranim orasima
Recept iz: Lora i Stoyan
Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.
Sastojci
- 8 slatko-kiselih jabuka
- 160 g brašna
- 4 jaja (sobne temperature)
- 180 g šećera
- 2 žlice vina marsala
- 60 g maslaca
- 120 ml mlijeka (sobne temperature)
- 1-2 žličice ekstrakta vanilije
- 150 g oraha
- 120 g šećera
- 1 žličica cimeta
Priprema
- 1. Za lijevano tijesto, rastopite maslac pa ulijte mlijeko, marsalu i vaniliju. Dodajte ih u jaja umućena sa šećerom, a na kraju dobro umiješajte brašno.
- 2. Oguljene jabuke ribežom narežite na tanke ploške debljine 3-4 mm. Uronite ih u tijesto i lagano promiješajte.
- 3. Jabuke i tijesto rasporedite u četvrtasti kalup obložen nauljenim papirom za pečenje. Pecite ih 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C, pa izvadite kolač i odložite ga da se ohladi.
- 4. Za karamelizirane orahe, u odgovarajućoj posudi otopite šećer u svijetli karamel. Ubacite te dobro promiješajte sjeckane orahe i cimet. Izlijte ih na silikonsku podlogu i pustite da se posve ohlade.
- 5. Kolač poslužite posut karameliziranim orasima zdrobljenima u mužaru.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Kirsten Tibballs
Čokoladne kuglice u košaricama
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od kokosa
Recepti Kirsten Tibballs
Pločice od karamela i čokolade
Recepti Donal Skehan
Brownieji s čajem od jasmina
Recepti Donal Skehan
Kolač od kokosa i tropskog voća
Recepti Donal Skehan
Kolači s kayom od kokosa
Recepti Donal Skehan
Kolač od pandana
Recepti Nico Reynolds
Čokoladni brownieji i jagode na žaru
Recepti Nadiya Hussain
Naopaki cheesecake
Recepti Lora i Stoyan
Cheesecake s limetom i bijelom čokoladom