1. Narežite pile. Odvojite prsa i sačuvajte ih za drugo jelo. Ostatak stavite u duboku tavu i polijte hladnom vodom. Pustite da zakipi.
  2. Oberite nečistoće koje se pojavljuju na površini te dodajte zrna crnog papra, stabljike peršina, grubo narezanu mrkvu, jedan luk i polovicu celera. Dodajte lovorov list i sol. Kuhajte na slaboj vatri dok pileće meso ne počne spadati s kostiju.
  3. Izvadite meso i uklonite kosti. Ocijedite temeljac.
  4. Na kockice narežite papričicu, preostali celer i mrkvu, koje ste prethodno ogulili. Sitno nasjeckajte češnjak i mladi luk.
  5. Zagrijte maslac u zasebnoj tavi i popržite nasjeckano povrće s tim da pripazite da ne promijeni boju.
  6. Dodajte brašno pa popržite. Ulijte 1 -2 kuhače vrućeg temeljca te promiješajte kako se ne bi oblikovale grudice , a zatim dodajte u duboku tavu. Uz rajčicu i krumpir, koje ste prethodno ogulili i narezali na kockice, dodajte timijan.
  7. Kad je povrće omekšalo, dodajte otkoštenu piletinu. Ulijte vrhnje te maknite s vatre. Poslužite posuto sitno nasjeckanim listovima peršina.

Sastojci

  • 1 pile
  • 50 g grane celera
  • 2 mrkve
  • 1 luk
  • 1 zelena čili papričica
  • 1 svežanj mladog luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 rajčica
  • 1 krumpir
  • 1 lovorov list
  • 1/2 stručka peršina
  • 3 grančice timijana
  • 60 g maslaca
  • 50 ml tučenog vrhnja
  • 1 žlica brašna
  • soli i papra po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve