Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 29 Rujan u 00:00 | Srijeda 29 Rujan u 11:25

Opis

  1. Tikvice prerežite po dužini.
  2. Pospite a soli, uvaljajte u brašno, prelijte maslinovim uljem i pecite u pećnici na 180C otprilike 40 minuta.
  3. Kako biste napravili umak od rajčica, sitno nasjeckajte luk, češnjak i paprike. Ispržite u maslinovom ulju, zatim dodajte rajčice. Kuhajte dok se ne stvori gusti umak. Začinite sa soli, šećerom i origanom.
  4. Za napraviti salsu, u blender stavite peršin i mentu, dodajte ocat, inćune, senf i maslinovo ulje, pulsirajte dok se ne sjedini.
  5. Tikvice prelijte umakom i velikodušno pospite sa sirom. Ukrasite sa salsa umakom.

Sastojci

  • 5 - 6 tikvica
  • 500 g kravljeg sira
  • brašno za valjanje
  • soli po želji

Za umak od rajčice:

  • 600 g konzervirane rajčice, sjeckane
  • 200 g luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 200 g pečenih crvenih paprika
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica origana
  • 1 prstohvat šećera
  • soli po želji

Za salsa umak:

  • 1/2 vezice mente
  • 1/2 vezice peršina
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice crvenog vinskog octa
  • 1 žličica Dijon senfa
  • 2 inćuna
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Povezani recepti