Opis
Način pripreme:
- Na ribež s velikim rupama grubo naribajte mrkve. Blago ih popirjajte u maslinovom ulju s malo vode skupa sa sitno nasjeckanim češnjakom uz sol prema ukusu.
- Izmrvite sir. Sitno nasjeckajte vlasac i ljupčac.
- U zdjeli pomiješajte vlasac, sir, kiselo vrhnje i ljupčac te umiješajte mrkve.
- Zagrijte maslac u tavi za pečenje. Dodajte sjemenke kima i kratko ih pecite da puste miris i okus u maslac. Posipajte dimljenom paprikom. Smjesta maknite s vatre kako biste spriječili da ne izgori pa premjestite u drugu tavu kako biste zaustavili proces pečenja. Prelijte po zalogajčićima.
- Poslužite uz kriške tostiranog francuza.
Savjet:
Umjesto sjemenki kima, možete koristiti kumin.
Sastojci
- 3 svežnja svježih mrkvi
- 300 g kravljeg sira
- 120 g kiselog vrhnja
- 2 češnja češnjaka
- 1/4 svežnja luka vlasca
- 2 grančice ljupčaca
- 50 ml maslinovog ulja
- 30 g maslaca
- 1/4 žličice sjemenki kima
- 1/2 žlice dimljene paprike
- soli prema ukusu
- francuz s kvascem za posluživanje