Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Srijeda 29 Rujan u 00:00 | Srijeda 29 Rujan u 11:25

Opis

Način pripreme:

  1. Na ribež s velikim rupama grubo naribajte mrkve. Blago ih popirjajte u maslinovom ulju s malo vode skupa sa sitno nasjeckanim češnjakom uz sol prema ukusu.
  2. Izmrvite sir. Sitno nasjeckajte vlasac i ljupčac.
  3. U zdjeli pomiješajte vlasac, sir, kiselo vrhnje i ljupčac te umiješajte mrkve.
  4. Zagrijte maslac u tavi za pečenje. Dodajte sjemenke kima i kratko ih pecite da puste miris i okus u maslac. Posipajte dimljenom paprikom. Smjesta maknite s vatre kako biste spriječili da ne izgori pa premjestite u drugu tavu kako biste zaustavili proces pečenja. Prelijte po zalogajčićima.
  5. Poslužite uz kriške tostiranog francuza.

Savjet:

Umjesto sjemenki kima, možete koristiti kumin.  

Sastojci

  • 3 svežnja svježih mrkvi
  • 300 g kravljeg sira
  • 120 g kiselog vrhnja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1/4 svežnja luka vlasca
  • 2 grančice ljupčaca
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 30 g maslaca
  • 1/4 žličice sjemenki kima
  • 1/2 žlice dimljene paprike
  • soli prema ukusu
  • francuz s kvascem za posluživanje

Povezani recepti