Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Utorak 30 Studeni u 00:00 | Utorak 30 Studeni u 11:35

Opis

  1. Brašno stavite u procesor. Dodajte narezan maslac, šećer i sol, te pulsirajte dok se ne formiraju grudice.
  2. Dodajte 1-2 žlice hladne vode i jaje. Ponovo pulsirajte.
  3. Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  4. Zatim, tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i narežite na krugove. Svaki disk stavite u mali kalup za tart, ali obavezno prekrijte cijelo dno i stranice kalupa. Ako je potrebno, stavite u hladnjak na 10 minuta.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 6–8 minuta. Ohladite i izvadite ih iz kalupa.
  6. Polovicu malih pita premažite otopljenom bijelom čokoladom. Stavite ih u zamrzivač na minutu ili dvije. Zajedno istucite vrhnje, šećer i Bourbon vanili šećer. Koristeći dresir vrećicu napunite pite sa slatkim nadjevom. Ukrasite s ušećerenim ljubičicama.
  7. Za slani nadjev, pomiješajte krem sir, kiselo vrhnje, hren i sol.
  8. Preostale pite napunite gotovom smjesom. Ukrasite ih trakama šunke i mikro biljem.

Sastojci

Za tijesto:

  • 340 g brašna
  • 150 g hladnog maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žlica šećera
  • 1 prstohvat soli

Za nadjev od kreme i ljubičica:

  • 350 ml vrhnja za šlag (35%)
  • 2 žlice šećera
  • 10 g Bourbon vanili šećera
  • 100 g bijele čokolade
  • ušećerenih ljubičica za ukrašavanje

Za nadjev od šunke:

  • 150 g šunke
  • 100 g kiselog vrhnja
  • 150 g krem sira
  • 1 žlica hrena (iz teglice)
  • sol
  • mikro bilje za ukrašavanje

Povezani recepti