Opis
- Brašno stavite u procesor. Dodajte narezan maslac, šećer i sol, te pulsirajte dok se ne formiraju grudice.
- Dodajte 1-2 žlice hladne vode i jaje. Ponovo pulsirajte.
- Tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
- Zatim, tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i narežite na krugove. Svaki disk stavite u mali kalup za tart, ali obavezno prekrijte cijelo dno i stranice kalupa. Ako je potrebno, stavite u hladnjak na 10 minuta.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 6–8 minuta. Ohladite i izvadite ih iz kalupa.
- Polovicu malih pita premažite otopljenom bijelom čokoladom. Stavite ih u zamrzivač na minutu ili dvije. Zajedno istucite vrhnje, šećer i Bourbon vanili šećer. Koristeći dresir vrećicu napunite pite sa slatkim nadjevom. Ukrasite s ušećerenim ljubičicama.
- Za slani nadjev, pomiješajte krem sir, kiselo vrhnje, hren i sol.
- Preostale pite napunite gotovom smjesom. Ukrasite ih trakama šunke i mikro biljem.
Sastojci
Za tijesto:
- 340 g brašna
- 150 g hladnog maslaca
- 1 jaje
- 1 žlica šećera
- 1 prstohvat soli
Za nadjev od kreme i ljubičica:
- 350 ml vrhnja za šlag (35%)
- 2 žlice šećera
- 10 g Bourbon vanili šećera
- 100 g bijele čokolade
- ušećerenih ljubičica za ukrašavanje
Za nadjev od šunke:
- 150 g šunke
- 100 g kiselog vrhnja
- 150 g krem sira
- 1 žlica hrena (iz teglice)
- sol
- mikro bilje za ukrašavanje