Pečeni janjeći but

1. Zarezati meso na više mjesta i dobro premazati maslinovim uljem. Utrljati začinima za janjetinu.

2. Oguliti luk, mrkvu i pasternak. Narezati na kockice.

3. Staviti janjeći but i povrće u duboku posudu. Preliti pivom. Prekriti meso kriškama slanine. Dodati mast i uliti malo vode. Prekriti lim za pečenje aluminijskom folijom. Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva i peći jelo 4 sata.  Skinuti foliju i nastaviti s pečenjem na 180 stupnjeva dok se ne napravi korica.

5. Izvaditi meso iz lima i ostaviti sa strane da odstoji. Procijediti sokove na srednjoj vatri.

6. Skuhati tjesteninu u posoljenoj vodi. Ocijediti i staviti ga u veliku posudu sa špinatom. Uliti maslinovo ulje i promiješati, toplina tijesta smekšat će špinat.

7. Izgnječiti češnjak u pastu s malo soli, dodati nasjeckanu mentu i staviti u posudu sa špinatom. Promiješati.

8. Servirati meso s umakom i prilogom. 

Sastojci

  • Sastojci
  • 1 janjeći but
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • 1 pasternak
  • 150 g slanine
  • 2 žlice masti
  • 200 ml piva
  • 2 žlice začina za janjetinu
  • Za ukrašavanje
  • 250 g tjestenine pene rigate
  • 100 g mladog špinata
  • 50 ml maslinovo ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 grančica mente
  • soli po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve