Pečeni janjeći but
Recept iz: Lora i Stoyan
1. Zarezati meso na više mjesta i dobro premazati maslinovim uljem. Utrljati začinima za janjetinu.
2. Oguliti luk, mrkvu i pasternak. Narezati na kockice.
3. Staviti janjeći but i povrće u duboku posudu. Preliti pivom. Prekriti meso kriškama slanine. Dodati mast i uliti malo vode. Prekriti lim za pečenje aluminijskom folijom. Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva i peći jelo 4 sata. Skinuti foliju i nastaviti s pečenjem na 180 stupnjeva dok se ne napravi korica.
5. Izvaditi meso iz lima i ostaviti sa strane da odstoji. Procijediti sokove na srednjoj vatri.
6. Skuhati tjesteninu u posoljenoj vodi. Ocijediti i staviti ga u veliku posudu sa špinatom. Uliti maslinovo ulje i promiješati, toplina tijesta smekšat će špinat.
7. Izgnječiti češnjak u pastu s malo soli, dodati nasjeckanu mentu i staviti u posudu sa špinatom. Promiješati.
8. Servirati meso s umakom i prilogom.
Sastojci
- Sastojci
- 1 janjeći but
- 1 luk
- 1 mrkva
- 1 pasternak
- 150 g slanine
- 2 žlice masti
- 200 ml piva
- 2 žlice začina za janjetinu
- Za ukrašavanje
- 250 g tjestenine pene rigate
- 100 g mladog špinata
- 50 ml maslinovo ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 grančica mente
- soli po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom