Opis
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Staviti paprike u lim i preliti ih žlicom maslinovog ulja, posoliti i peći oko 40 minuta. Izvaditi paprike, staviti ih u posudu i prekriti plastičnom folijom. Ostaviti sa strane da se napare. Oguliti paprike i skinuti koru. Izrezati na kockice.
2. Ispasirati češnjak u pastu s malo soli. Sitno isjeckati vlasac, peršin i naribati sir.
3. Isjeckati slaninu na kockice. Staviti u hladnu tavu i uključiti kuhalo. Peći dok se slanina ne otopi i ne postane hrskava. Skinuti s kuhala i ostaviti da se ohladi.
4. U posudi pomiješati paprike, luk i češnjak, peršin, urdu, sir i slaninu.
5. Dodati jednu žlicu maslinovog ulja u mast od slanine i zagrijati ga. Posuti paprikom i kimom i kratko propržiti. Preliti preko predjela i servirati s kruhom.
Sastojci
Sastojci
- 8 zelenih paprika
- 300 g kravljeg sira
- 200 g punomasne urde
- 200 g dimljene slanine
- 1/2 stručka vlasca
- 1 češanj češnjaka
- 1/4 žličice paprike
- 1/4 žličice kima
- 4 lista peršina
- 2 žlice maslinovog ulja
- kruh za posluživanje