Predjelo od sira, urde i slanine

Predjelo od sira, urde i slanine
Povezane emisije:Dobar tekUključite se: Ponedjeljak 18 Studeni u 11:30 | Ponedjeljak 18 Studeni u 16:30

Opis

Priprema:

1. Zagrijati pećnicu na 200 ºC (na vrući zrak). Staviti paprike u lim i preliti ih žlicom maslinovog ulja, posoliti i peći oko 40 minuta. Izvaditi paprike, staviti ih u posudu i prekriti plastičnom folijom. Ostaviti sa strane da se napare. Oguliti paprike i skinuti koru. Izrezati na kockice.

2. Ispasirati češnjak u pastu s malo soli. Sitno isjeckati vlasac, peršin i naribati sir.

3. Isjeckati slaninu na kockice. Staviti u hladnu tavu i uključiti kuhalo. Peći dok se slanina ne otopi i ne postane hrskava. Skinuti s kuhala i ostaviti da se ohladi.

4. U posudi pomiješati paprike, luk i češnjak, peršin, urdu, sir i slaninu.

5. Dodati jednu žlicu maslinovog ulja u mast od slanine i zagrijati ga. Posuti paprikom i kimom i kratko propržiti. Preliti preko predjela i servirati s kruhom. 

Sastojci

Sastojci

  • 8 zelenih paprika
  • 300 g kravljeg sira
  • 200 g punomasne urde
  • 200 g dimljene slanine
  • 1/2 stručka vlasca
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/4 žličice paprike
  • 1/4 žličice kima
  • 4 lista peršina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • kruh za posluživanje

Povezani recepti