Opis
- Žuti sir naribajte, a kravlji sir razmrvite.
- U zdjeli pomiješajte skutu, brašno i jaje. Dodajte žuti i kravlji sir.
- Dodajte sitno sjeckani peršin, sol i papar. Dobro promiješajte.
- Od smjese oblikujte male loptice, koristeći mokre ruke. Pržite u ulju dok ne poprime zlatnu boju.
- Za pripremu umaka, sitno narežite pečenu papriku, luk, čili i rajčice. Pomiješajte zajedno s nasjeckanim češnjakom, peršinom i bosiljkom.
- Začinite s kuminom, dodajte maslinovo ulje, sok limuna, sol i papar. Dobro promiješajte.
- Popečke poslužite s umakom.
Sastojci
- 300 g punomasne skute
- 100 g kravljeg sira
- 1 jaje
- 50 g žutog sira
- 3 žlice brašna
- 1/2 vezice peršina
- 50 ml ulja
- sol i papar po ukusu
Za umak:
- 1 oguljena pečena paprika
- 1 mali crveni luk
- 1 češanj češnjaka
- 1-2 rajčice
- 1 čili papričica
- 1/2 vezice peršina
- 1 grančica bosiljka
- 1/2 limuna
- 1/2 žličice kumina
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol i papar po ukusu