1. Žuti sir naribajte, a kravlji sir razmrvite.
  2. U zdjeli pomiješajte skutu, brašno i jaje. Dodajte žuti i kravlji sir.
  3. Dodajte sitno sjeckani peršin, sol i papar. Dobro promiješajte.
  4. Od smjese oblikujte male loptice, koristeći mokre ruke. Pržite u ulju dok ne poprime zlatnu boju.
  5. Za pripremu umaka, sitno narežite pečenu papriku, luk, čili i rajčice. Pomiješajte zajedno s nasjeckanim češnjakom, peršinom i bosiljkom.
  6. Začinite s kuminom, dodajte maslinovo ulje, sok limuna, sol i papar. Dobro promiješajte.
  7. Popečke poslužite s umakom.

Sastojci

  • 300 g punomasne skute
  • 100 g kravljeg sira
  • 1 jaje
  • 50 g žutog sira
  • 3 žlice brašna
  • 1/2 vezice peršina
  • 50 ml ulja
  • sol i papar po ukusu
  • Za umak:
  • 1 oguljena pečena paprika
  • 1 mali crveni luk
  • 1 češanj češnjaka
  • 1-2 rajčice
  • 1 čili papričica
  • 1/2 vezice peršina
  • 1 grančica bosiljka
  • 1/2 limuna
  • 1/2 žličice kumina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve