Lora i Stoyan donose vam odlične recepte savršene za svaku kuhinju. Recepti ovog dua poznati su po svojim jedinstvenim okusima koje kombiniraju klasičnim namirnicama.

Sastojci

  • Za biskvit:
  • 90 g brašna
  • 50 g kakaa
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 6 jaja
  • 200 g šećera
  • 60 g maslaca
  • Za nadjev:
  • 600 g zamrznutih kiselih višanja
  • 100 g šećera
  • Za kremu:
  • 600 ml tučenog vrhnja
  • 300 ml krem sira
  • 160 g šećera u prahu
  • 1 vrećica Bourbon vanili šećera
  • Za ukrašavanje:
  • 500 g fondanta (žutog)
  • 100 g bijele čokolade

Priprema

  • 1. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo, sol i vaniliju.
  • 2. U drugoj zdjeli istucite jaja i šećer dok ne posvijetle, koristite električni mikser. Ulijte otopljeni maslac i pomiješajte.
  • 3. Pomiješajte suhe i mokre sastojke, dok se ne sjedine.
  • 4. Stavite smjesu u kalup (26 cm promjer) obložen papirom za pečenje.
  • 5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 C, na oko 30 minuta. Zatim, ohladite i horizontalno narežite na tri sloja jednake debljine.
  • 6. Kisele višnje pospite šećerom i neka odstoje 2 sata, dok ne puste sok. Zatim ih ocijedite i sačuvajte tekućinu.
  • 7. Za kremu, električnim mikserom u zdjeli spojite krem sir, vanili šećer, šećer u prahu i vrhnje.
  • 8. Složite tako da stavite srednji sloj na dno kalupa za torte i premažite sokom od višanja. Premažite kremom, dodajte polovicu voća i opet premažite kremom. Nastavite slagati slojeve biskvita i kreme. Završite sa zadnjim biskvitom i natopite ga sa sokom od višanja. Tortu ostavite u hladnjaku na 4 sata.
  • 9. Tortu izvadite iz kalupa i cijelu premažite preostalom kremom. Pospite ribanom čokoladom.
  • 10. Od fondanta napravite tri trake i napravite pletenicu. Stavite je oko dna torte.

Povezani recepti

Vidi sve